Audiovector Dolby Atmos 2023 setup

Een Audiovector Dolby Atmos setup kan worden samengesteld uit luidsprekers van de QR SE-serie, de R-serie of een combinatie daarvan. Zowel Audiovectors QR SE- als R-serie kennen volledige reeks aan mogelijkheden voor Dolby Atmos: een vloerstaander, monitor, subwoofer en on-wall/on-ceiling luidspreker. In de R-serie wordt daar nog een in-wall/in-ceiling luidspreker aan toegevoegd.

Dolby Atmos

Dolby Atmos is een surround sound system waarbij gebruik wordt gemaakt van virtuele geluidsbronnen die verdeeld worden over beschikbare luidsprekers. Er zijn verschillende configuraties mogelijk maar om optimaal te kunnen genieten van de mogelijkheden van Dolby Atmos zijn luidsprekers in of vlak onder het plafond gewenst.

Op de website van Dolby is er veel informatie te vinden over de verschillende configuraties. Surround geluid met een soundbars is niet te vergelijken met een multi-luidsprekersystemen waarvoor Dolby Atmos bedoeld is. Bij het realiseren met van surround geluid met reflecties is men erg afhankelijk van de akoestiek van de ruimte. Met luidsprekers op de juiste posities wordt de invloed van de akoestiek aanzienlijk verkleind en kun je veel meer genieten van de surround ervaring.

Een goede Dolby Atmos versterker of processor die de luidsprekers op een goede manier aanstuurt, speelt dan ook een rol. Hans Audio biedt daar verschillende opties voor: van geïntegreerde meerkanaalsversterkers van het Canadese Anthem, Parasound (USA) en Krell (USA) tot losse versterkercomponenten van verschillende merken. U kunt uiteraard ook bij ons terecht voor advies met betrekking tot het integreren van high-end stereo in een home cinema setup.

In dit artikel laten we zien hoe Audiovector Dolby Atmos met componenten uit haar twee series overtuigend kan realiseren.

Audiovector QR SE-serie

Audiovector Dolby Atmos QR wit overzicht Audiovector Dolby Atmos 2023 setup

De Audiovector QR SE-serie bestaat uit betaalbare luidsprekers met natuurlijke klank en een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn vrij makkelijke aanstuurbaar en dat maakt ze uitstekend geschikt voor meerkanaalsversterkers in gangbaar formaat zoals bijvoorbeeld Anthem MRX 540, MRX 740 of MRX 1140. Met de luidsprekers uit deze serie is een prima 5.1.2 Audiovector Dolby Atmos opstelling samen te stellen vanaf €8.630, met QR3 SE vloerstaanders, QR C SE center, QR1 SE monitors, QR Sub SE en QR Walls SE. Meer informatie op de opstelling van de luidsprekers is onder andere te vinden op de website van Dolby: 5.1.2 Dolby Atmos

Een Audiovector Dolby Atmos setup met 5.1.4, 7.1.2, 7.1.4 of grotere configuratie is met de luidsprekers uit de QR SE-serie ook prima te realiseren.

De QR SE-serie is standaard leverbaar in satijn wit, hoogglans zwart en walnoot. Op aanvraag zijn ook veel andere kleuren te leveren. Een grille van textiel wordt meegeleverd.

Audiovector R-serie

Met de verschillende luidsprekers van de R-serie kan een schitterend Dolby Atmos-set worden samengesteld. Daarbij is er de keuze om per luidspreker te kiezen voor de Signature, Avantgarde of Arreté-versie. Dat geldt ook voor de inbouwluidsprekers in de R-serie, die, in tegenstelling tot veel wand- en plafondluidsprekers, een afgesloten box zijn en daarmee een voorspelbare, veel beter inregelbare geluidsbron zijn voor Dolby Atmos.

Aansturing van een Audiovector Dolby Atmos opstelling met luidsprekers uit R-serie kan bijvoorbeeld met de processors van Anthem. De Anthem AVM70 en AVM90 kunnen tot respectievelijk 15.2 en 15.4 versterkerkanalen aansturen. Parasound, Anthem en Krell kunnen de eindversterkers voor deze processoren leveren. Vraag naar de mogelijkheden en neem contact op.

Audiovector Dolby Atmos

Een 5.1.2 Audiovector Dolby Atmos opstelling met luidsprekers uit de R-serie is te realiseren vanaf €19.000, met R3 vloerstaanders, R Center, R1 monitors, R Onwalls/Onceilings en R Sub. Meer informatie op de opstelling van de luidsprekers is onder andere te vinden op de website van Dolby: 5.1.2 Dolby Atmos. Uiteraard zijn ook uitgebreider Dolby Atmos-opstellingen te realiseren met de R-serie van Audiovector.

Luidsprekers uit Audiovectors R-serie zijn standaard verkrijgbaar in satijnwit, Italiaans walnoot, Afrikaans Rozenhout en Black Ash. Ook bij deze serie zijn op aanvraag een veelheid aan kleuren te leveren. Een grille van textiel wordt meegeleverd.

Meer informatie over de individuele luidsprekers voor een Audiovector Dolby Atmos configuratie is te vinden via onze Audiovector-pagina.

Dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Informatie aanvragen

Boek een luisterafspraak

Luister comfortabel en ervaar de echte geluidskwaliteit van uw ideale opstelling in onze speciale demosuites.
Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op.