AVM

Puur luisterplezier is waar het bij AVM om draait. Niets meer en niets minder. En dat al 25 jaar. Ongeacht de soort muziek, of dat nu jazz, pop, rock, klassiek of hiphop is, deze werd gemaakt om bij de luisteraar zij of haar gevoelige snaar te raken en tal van emoties over te brengen.

Technische apparatuur, zoals versterkers en luidsprekers, moeten deze emoties zien over te brengen naar de huiskamer. Dat betekent simpelweg het reproduceren van de opgeslagen informatie op tape, cd of hard disc of de uitgezonden informatie van een radiostation.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij AVM is men zich terdege bewust van het feit dat ieder mechanisch en elektronisch component een “vingerafdruk” achterlaat op het gereproduceerde muzieksignaal. Bij AVM wordt bij de ontwikkeling van hifi componenten de “hoorbaarheid” van deze vingerafdruk zo klein als mogelijk gehouden, waardoor een audiosignaal overblijft dat het oorspronkelijke signaal zo dicht als mogelijk benadert.

Bij een dergelijk uitgangspunt is de selectie van de juiste componenten essentieel. Complexe schakelingen hebben meestal meer componenten ter compensatie nodig, dan eenvoudige schakelingen. Het is om deze reden dat AVM bewust voor simpele en recht-toe-recht-aan schakelingen kiest. Een dergelijke schakeling klinkt niet alleen beter bij een juiste keuze van de componenten, maar zal ook minder snel mankementen vertonen.
Leverbaar in zilver en zwart. Optioneel chrome (meerprijs 600 euro)

Virtuele uitleg AVM