Basso Continuo Ultra Feet: ontkoppelt en elimineert

Bijgeluiden en een heel scala aan bijkomende trillingen (van sub- tot supersonisch) kunnen een prettige en ontspannen muziekbeleving onaangenaam verstoren. Zo gooien mechanische trillingen behoorlijk roet in het eten.

Basso Continuo maakt als jaren hoogwaardige meubels die mechanische trillingen dempen en doet daar continu onderzoek naar. Samen met de Universita Politecnico di Milano hebben de onderzoekers van Basso Continuo een reeks nieuwe producten ontwikkeld: Ultra Feet.

Een effectieve upgrade

BassoContinuo Ultra Feet zijn een ideale upgrade voor uw apparatuur. De Ultra Feet zijn ontworpen om negatieve trillingen van andere componenten, maar ook van omgevingstrillingen, te elimineren. Deze negatieve trillingen zorgen voor extra energie en warmte in het desbetreffende component maar ook naastliggende. Bronnen als platenspeler en cd-speler profiteren direct van mechanische ontkoppeling en dat is goed hoorbaar.

BassoContinuo Ultra Feet

Opbouw van de Ultra Feet

De Ultra Feet zijn opgebouwd uit twee roestvrij stalen voetjes met daartussen Technogel, een visco-elastisch materiaal ontwikkeld in Duitsland door Technogel Gmbn en Bayer Chemical. De Technogel is grotendeels verantwoordelijk voor het ontkoppelen van uw apparatuur. Aan beide zijde van de voet is gezorgd voor extra ontkoppeling om de eliminatie van trillingen nog groter te maken.

De werking van Ultra Feet is gemeten en gecontroleerd door het Italiaanse Vicoter, gespecialiseerd in meten van trillingen. Resultaten van de metingen zijn terug te vinden op de website van Basso Continuo  Klik hier om het testrapport te lezen

Wat doet de BassoContinuo Ultra Feet met het geluid?

De BassoContinuo Ultra Feet elimineert de negatieve energie uit trillingen. Het gevolg hiervan in is meer dynamiek, detail en het gehele geluidsbeeld (soundstage, podium) wordt breder. Wij kunnen het ook wel omschrijven er komt meer lucht tussen de muzikanten. De plaatsing van elke muzikant is duidelijker waarneembaar.

Review The Ear: The presentation became more 3D, imaging getting more solid and real and this allowed the placement of instruments and voices within the mix to become clearer. There was also a perceptible relaxation, not huge but worthwhile. 

Uitvoeringen

De juiste keuze van de Ultra Feet is belangrijk om de meest effectieve ontkoppeling te krijgen. BassoContinuo heeft 4 verschillende voetjes ontworpen met elk een minimaal en een maximaal draaggewicht door verschillende verhoudingen van de dempingsmaterialen. Level 2 is per 4 voetjes voor apparatuur tot 10 kg, level 3 tot 20 kg, level 4 tot 40 kg en level 5 tot 80 kg.

Dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Informatie aanvragen

Boek een luisterafspraak

Luister comfortabel en ervaar de echte geluidskwaliteit van uw ideale opstelling in onze speciale demosuites.
Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op.