Belangrijke firmware update Cocktail Audio

Medio juli 2021 wordt er nieuwe firmware uitgerold voor de huidige Cocktail Audio modellenserie: X14, N15D, X35, X45 (Pro) en X50 (D, Pro).

Los van kleine bugfixings en verbeteringen zijn er drie hoofdzaken die van belang zijn om te weten:

1. Grote wijzigingen aan de MusicDB structuur van Cocktail Audio

Voor het eerst krijgt de Music DB een grote aanpassing qua structuur. Deze wijziging zal veel taken eenvoudiger maken. Denk hierbij aan beheer, kopiëren en verplaatsen van bestanden. Ook zullen “interne” muziekbestanden en externe muziekbestanden overzichtelijk worden weergeven. Ook het indexeren van externe muziekbestanden zal worden opgewaardeerd.

Belangrijk 1: Deze grote aanpassing heeft vele voordelen voor de gebruiker maar na de installatie ook één nadeel: Bestaande afspeellijsten kunnen niet worden bewaard c.q. overgenomen. (Maak bijvoorbeeld screenshots van deze lijsten om ze later weer te kunnen aanmaken).

Belangrijk 2: Vanaf firmware R1645 is de webinterface niet meer beschikbaar. Vanaf nu bediening met de Music X Neo app, op het apparaat of met de IR-afstandsbediening.

Na de update kan de Music DB aangeven “Not Found!”. De Cocktail Audio is de muziekdatabase dan opnieuw aan het indexeren. Dit kan afhankelijk van de grote van de muziekcollectie een wat langere tijd in beslag nemen.

Voor meer uitleg over de nieuwe database structuur en wijzigingen verwijzen wij u graag door naar het volgende document: Uitleg belangrijke wijzigingen Firmware Update R1645 Cocktail Audio

2. Toevoeging Multi-room: “GroupPlay” functionaliteit

Cocktail Audio heeft een eigen multiroom protocol ontwikkeld, dat enige jaren aan ontwikkelingstijd heeft gekost. Het wordt  mogelijk hi-res muziekbestanden zoals DSD (tot 384 kHz), 24bit/192Khz, HD Flac, Wav en MQA via andere Cocktail Audio apparaten volledig gesynchroniseerd af te spelen, zowel via LAN als WLAN *). U kunt muziek afspelen naar elk Cocktail Audio apparaat in huis of zelfs naar twee apparaten die als links/rechts zijn geconfigureerd (voor toekomstige producten).

Meer uitleg over Multiroom? Bekijk dan graag het volgende document: Uitleg Cocktail Audio Multiroom/Groupplay

*) Afhankelijk van de kwaliteit van uw thuisnetwerk.

3. Update van de Music X NEO app voor Apple & Android

Synchroon zullen de apps een update krijgen om bovenstaande wijzigingen en toevoegingen te kunnen bedienen.

Deze twee belangrijke toevoegingen hebben de Cocktail Audio engineers heel veel inspanningen gekost.

Nu deze belangrijke wijzigingen zijn doorgevoerd zal de focus komen te liggen op de doorontwikkeling van de App’s en het OnScreenDisplay.

Dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Informatie aanvragen

Boek een luisterafspraak

Luister comfortabel en ervaar de echte geluidskwaliteit van uw ideale opstelling in onze speciale demosuites.
Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op.