From here to MOON

Waarschijnlijk als u dit leest is het u niet ontgaan dat er “Moon-luisterdagen ” zijn om de

nieuwe “North” serie van het Canadese bedrijf “Symaudio” te promoten.

Om deze sessies goed te kunnen doen is er natuurlijk wel wat luisteren nodig om een juist advies te kunnen geven, ik weet het ….dit werk is heel zwaar.

Als dealer van de North serie zijn we in het bezit van de geintegreerde versterker uit de “6 ” serie. de 641

en daarbij de netwerkspeler met de vernieuwde “mind” module de 681.

Deze mooie set is getest op uiteenlopende speakers en ook de kabels zijn veel gewisseld voor een duidelijke test en goed beeld te krijgen van de klankkleur .

De verpakking is zeer degelijk en beschadigen van de toestellen in de verpakking is bijna onmogelijk tenzij er iemand met zijn vrachtwagen overheen rijdt .

Zoals dat traditie is geworden bij Moon zijn ook deze toestellen voorzien van enorme voedingen en de behuizing is van sterk materiaal met een mooi gevreesde en gepolijste voorzijde.

Alles voelt dus ook zeer zwaar en degelijk aan ! Bij Moon geen lege kasten voor veel geld, De prijs per kilo is te verantwoorden bij het uitpakken….

Dan het meest verrassende …. de afstand bediening…wow!! dit is een zware controller waarmee je de beide toestellen kan bedienen met een eigen display. en dit dient gezegd te worden …het is een fantastisch staaltje technisch vernuft. Bijna zo mooi dat je de Moon zou aanschaffen hiervoor.

moon ab From here to MOON

…..My Precious….

Maar bij het testen valt alles op zijn plek…de afstandsbediening pas als gegoten bij de “North”toestellen wat wil zeggen dat de apparaten zelf van een zelfde kwaliteit zijn.

De geïntegreerde versterker (641) is zeer krachtig en heeft geen moeite met wat moeilijkere speakers,ook met speakers die een laag rendement hebben van bv 86 dB speelt ie de sterren van de hemel .

De klank is te omschrijven als neutraal met een tikje warmte en zeer veel kracht. Wie bekent is met Moon weet dat de versterkers vaak omschreven zijn als “warme”versterkers. Bij de North is dit iets minder en is alles net een tikje neutraler met heel veel detail zonder te “analytisch” te zijn.

Aansluiten en bedienen is kinderspel. Naast de voedingsaansluiting zit een “hoofdschakelaar” die alleen gebruikt wordt bij aansluiten of verplaatsen . Als eenmaal alles is aangesloten gaat die schakelaar aan en kan met de standby drukknop aan de voorzijde het toestel worden ingeschakeld. op het display staat duidelijk welke bron/aansluiting er ingeschakeld is.

moon 641 From here to MOON

De bijpassende netwerkspeler “681” heeft dezelfde bouw als de “641” en is dus eveneens als een tank gebouwd. het aansluiten is ook kinderspel.

Na het inschakelen wordt het netwerk herkent kunt u het toestel bedienen via de moon-app of kan het als Roon end-point gebruikt worden.

IMG 20240627 170705 From here to MOON

Het “mind”platform van Moon werkt zeer prettig en verbind snel . zoeken is eenvoudig en spreekt voor zichzelf. Zoals u op de foto kan zien is het display helder en duidelijk.

De “681”is behalve speler ook een zeer goede DAC en kan dus ook gebruikt worden voor andere digitale bronnen. Op de foto staat de Luxman D03X cd-speler afgebeeld. Deze heeft zelf ook een zeer goede DAC intern maar kan natuurlijk ook op een externe DAC worden aangesloten zodat we ook naast elkaar konden testen. Hierover meer bij een review die in de planning staat voor de Luxman.

Luisteren….daar begonnen we mee toch?:) Gelukkig hebben we in de winkel speakers in (bijna) alle soorten en maten en ook zo met kabels.

Tussen de 681 en de 641 gebruiken we kabels van Tellurium Q in een XLR uitvoering. Ook hiertussen hebben we wat andere kabels getest maar dit is geen kabel review dus we laten het bij de Tellurium.

IMG 20240627 170658 1 From here to MOON
IMG 20240628 123134 From here to MOON

Omdat de Moon wat tegen het neutrale gebied aanzit is speakers “uitzoeken”een leuke bezigheid…alles klinkt zoals de speakerfabrikant het heeft bedoeld en het zgn “plafond”ervan ligt zeer hoog.

Uiteindelijk draait het om smaak en klankkleur die past en natuurlijk is akoestiek belangrijk. maar in de ruimte die wij hebben proberen we het geluid zo aantrekkelijk te maken met zo veel mogelijk emotie.

de keuze voor de speakers was moeilijk maar omdat we ook graag willen demonstreren met de speakers van het merk QLN hebben we een combinatie gemaakt met de prachtige QLN Signature “monitor”…het paradepaartje van het merk.

dit blijkt een fantastisch huwelijk te zijn en met wat kabels is de set compleet. Voor kabels zijn het mooie zwarte “airtech zero” in 3 meter geworden.

Bent u nieuwsgierig geworden?

We heten u van harte welkom in de winkel voor een luistersessie van deze mooie combinatie.

QLN Signature Walnoot Burl Monitor Voorkant From here to MOON

Dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Informatie aanvragen

Boek een luisterafspraak

Luister comfortabel en ervaar de echte geluidskwaliteit van uw ideale opstelling in onze speciale demosuites.
Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op.