High End Audio in München: nieuwe producten.

De High End Audio beurs in München is een evenement waar de belangrijkste audiomerken aanwezig zijn. Dat trekt tienduizenden bezoeker per dag en fabrikanten presenteren er daarom graag nieuwe producten. We hebben een er een aantal op een rijtje gezet die binnenkort bij Hans Audio verkrijgbaar zijn.

Al eerder lieten we weten dat Simaudio met een Moon-luidspreker uit is gekomen: de Voice 22. In München was dan ook voor het eerst een compleet Moon-systeem te horen. We zijn erg benieuwd; volgende week mogen wij een set in de winkel testen.

Het Deense Gato Audio presenteerde nieuwe producten die al eerder
aangekondigd waren. Het gaat om een Roon Core server, een dual mono opgebouwde
voorversterker met optionele DAC, phono en streaming-kaarten, twee hoofdtelefoonversterkers
met keuze voor DAC of DAC/streaming en een uitgebreide phonoversterker. Uiteraard
allemaal in de fraaie vormgeving die Gato-apparatuur kenmerkt.

Gato SRV-1 roon core server
SRV-1 roon core server
Gato PRE-1 voorversterker
PRE-1 voorversterker
Gato SDA-1 hoofdtelefoonversterker
SDA-1 hoofdtelefoon-versterker
Gato PPE-1 phonoversterker
PPE-1 phonoversterker

Rega is een rustig merk dat niet hoog van de toren blaast. Ze blijven trouw aan de hoge kwaliteit die ze al decennia leveren.

De Elicit geïntegreerde versterker had al een zeer goede phono-preamp en hoofdtelefoonversterker aan boord. Nieuw in de laatste versie van de Elicit, de MK5, is de DAC met coaxiale en optische input.

Ook aanwezig op de High End beurs was Mark Levinson die natuurlijk hun laatste aanwinst: de No. 5909 hoofdtelefoon demonstreerden. Deze high-end hoofdtelefoon is zowel aan draad als draadloos te gebruiken. De specificaties beloven veel goeds en ook voor het gebruiksgemak. Wij kijken er naar uit!

Mark Levinson No 5909 hoofdtelefoon lifestyle High End Audio in München: nieuwe producten.
Mark Levinson No 5909 hoofdtelefoon

Met de QR1, QR3 en QR5 heeft Audiovector bewezen om hoge kwaliteit te leveren voor een betaalbare prijs en een brede groep consumenten. De succesvolle serie wordt nu aangevuld met de QR7, een vloerstaander die makkelijk aanstuurbaar is en geschikt is voor grotere ruimtes.

Audiovector QR7 Vloerstaander Luidspreker - Lifestyle
Audiovector QR7
Innuos high end audio München
Innuos in München

Innuos is een merk dat zich toelegt op netwerkspelers. Zij leveren bij hun erg goede producten ook een zeer goede aansturing via de zelfontwikkelde app Sense.

De nieuwe Pulse-serie van Innuos is gebaseerd op de Zen-producten maar de Pulse mini, Pulse en Pulsar hebben geen opslag en cd-loopwerk aan boord. Binnenkort meer informatie!

Aurender komt uit met de MC20, een masterclock van het hoogste niveau. In de VS werd-ie kortgeleden al gepresenteerd maar inmiddels nu dus ook in Europa. De MC20 maakt gebruikt van een rubidiumklok. Rubidium is een materiaal dat gekenmerkt wordt door de zeer fijne structuur in energieopname- en afgifte uitermate goed geschikt is voor extreem nauwkeurige klokken.

Aurender Logo High End Audio in München: nieuwe producten.
Monitor Audio Concept50

De Concept50 is een bijzondere nieuwe luidspreker van Monitor Audio. Het innovatieve technische  ontwerp en de unieke vormgeving maken de Concept50 tot het nieuwe vlaggenschip van de Engelse fabrikant. De luidspreker is nog een prototype maar komt later dit jaar in productie.

Cambridge Alva TT V2 platenspeler

Cambridge heeft een nieuwe platenspeler: de Alva TT V2. Met een MC-element, een ingebouwde phono-versterker, direct drive en bluetooth APTx HD mikt Cambridge op een vinylliefhebbers die gaan voor kwaliteit èn gemak.

Krell kondigde al een nieuwe referentie-versterker aan. Die komt er aan en heet KSA i400. Het is een flinke jongen en draaide al even warm met Estelon Forza’s op een andere beurs, Axpona 2022. Krell maakt de laatste jaren weer schitterende producten en we kunnen dus veel verwachten van de KSA i400.

Op het gebied van netwerkspelers is Lumin een gevestigde naam. In de reeks high-end producten is de U2 mini als vervanger en upgrade van de U1 mini toegevoegd. Een werkelijk prachtig product dat een hogere bitstream dan z’n voorganger aan kan en met een volledige reeks digitale uitgangen op alle DACs kan worden aangesloten.

Lumin U2 Mini Netwerkspeler Transport

Meer weten?

Heeft u vragen over bovengenoemde producten of merken, neem dan contact op. We informeren en adviseren u graag.
Dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Informatie aanvragen

Boek een luisterafspraak

Luister comfortabel en ervaar de echte geluidskwaliteit van uw ideale opstelling in onze speciale demosuites.
Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op.