Lifestyle Hifi

In goede lifestyle hifi gaan functionaliteit, gebruik en vorm samen op in één kwaliteitsproduct. Niet elke fabrikant geeft dezelfde aandacht aan het visuele ontwerp en niet elke klant zoekt een apparaat met een uitgesproken vorm. Hans Audio voert een aantal merken met een bijzondere eigen visuele identiteit en die functionaliteit overstijgen door meer beleving.

CABASSE

Cabasse is een Franse fabrikant die al sinds de jaren 50 audioproducten maakt. De Pearl Collection van Cabasse is het resultaat uit vele jaren diepgaand onderzoek en ontwikkeling en bracht onder andere de mythische Sphère op: een puur kunstwerk.

LA SPHERE CAC PLZ 1 Lifestyle Hifi

De Cabasse La Sphère is ook een meesterwerk in audio. Het heeft kracht en precisie met zijn 55 cm woofer; zuiverheid in zijn 4-weg geïntegreerde driver, een diep en stabiel geluidsbeeld dankzij geluidsgolven zonder diffractie, perfecte fase-lineariteit in een 60° kegel en krachtige versterkers met aanpasbare thuisinstellingen. Kortom, alle principes van Cabasse’s Spatially Coherent Source technologie op zijn best. Deze originele, ultra high-end luidsprekers passen zich aan en versterken alle soorten interieurs.

De Spatially Coherent Source technologie is ook terug te vinden in de draadloze lifestyle hifi componenten van de Pearl Collection zoals de Pearl Pelegrina, Pearl Akoya, Rialto en Pearl Sub. Deze producten uit de Connected serie zijn all-in-one systemen die een versterker en netwerkspeler herbergen in de luidsprekerbehuizing. Daarbij zijn er analoge en digitale aansluitmogelijkheden voor externe apparaten zoals bv. een televisie of mediaspeler.

Cabasse Pearl remote control Lifestyle Hifi

De bediening gebeurt met de StreamCONTROL app van Cabasse voor smartphone en tablet, een design afstandbediening en bij de Rialto ook op het apparaat.

ESTELON

In Estland ontwerpt elektro-akoestisch ingenieur en vormgever Alfred Vassilkov een reeks schitterende luidsprekers onder de merknaam Estelon.

Estelon Forza Interior
Estelon Audio YB

Estelon levert zeer luxueuze lifestyle hifi en ontleent esthetische en akoestische uitmuntendheid van haar luidsprekers aan een vlekkeloze synergie van geniale creativiteit en geavanceerde wetenschap. Elke beslissing – van de engineeringtechnieken tot de materialen en componenten die in het fabricageproces worden gebruikt – wordt genomen met de perfecte harmonie van de luidsprekers als geheel voor ogen.

Elk detail wordt door Alfred Vassilkov zorgvuldig overwogen, geselecteerd en getest tijdens alle stadia van het productieproces. Het resultaat is een handgemaakt meesterwerk van schoonheid aan de buitenkant en het summum van technologie aan de binnenkant. De luidsprekers van Estelon worden in verschillende, aansprekende kleuren geleverd.

estelon aura 1 1 scaled 1 Lifestyle Hifi

FRANCO SERBLIN

Oprichter van Sonus faber Franco Serblin ontwierp na zijn afscheid bij het bekende Italiaanse merk een aantal uiterst fraaie luidsprekers waarbij vorm en functionaliteit een twee-eenheid vormen.

Serblin liet zich bij zijn ontwerpen inspireren door muziek en theater waarbij het realiseren van een luidspreker het afstemmen en harmoniseren van de verschillende delen in iets uniek expressief en coherent omvat. Daarin spelen alle onderdelen een esthetische en akoestische rol: van de drivers tot de crossover-delen, van de kast tot de ondersteuning, de eigenheid van elk element versmelt tot een geheel.

De Franco Serblin luidsprekers zijn met hoogwaardige materialen en afwerking prachtige meubelstukken op zichzelf. Kortom de ultieme lifestyle hifi. Het prijswinnende geluid van de kleine serie luidsprekers laat zich het best omschrijven als vloeiend, elegant, warm, rijk en gedetailleerd.

AUDIOVECTOR

Ole Klifoth:

I couldn’t find the speaker of my dreams, so I decided to build it myself.

De oprichter van Audiovector maakt meer traditioneel vormgegeven luidsprekers maar met een onmiskenbare elegantie. De eenvoud en doelmatigheid die Scandinavische vormgeving kenmerkt biedt een rust en balans in zowel de verschijning als het geluid van Audiovectors R-serie.

Audiovector biedt de mogelijkheid om de luidsprekers voor een zeer schappelijke meerprijs in elke wensbare RAL-kleur te leveren en lifestyle hifi te leveren met een persoonlijke signatuur. Het Deense merk blijft daarbij in de buurt van Klifoth’s motivatie om zelf het heft in eigen handen te nemen.

De prijswinnende R-serie van Audiovector biedt keuzemogelijkheden voor elk model en een uitstekende prijskwaliteitverhouding. Het is daardoor een aantrekkelijke serie voor een groep kritische muziekliefhebbers die kwaliteit verwachten in geluidsweergave en daarbij kiezen om luidsprekers perfect in te passen in het interieur.

Audiovector biedt de mogelijkheid om met componenten uit de R-serie een immersive sound setup samen te stellen.

GATO AUDIO

Ontworpen en gebouwd in Denemarken met schoonheid, eenvoud, functionaliteit en een uiterst stijlvolle gebruikersinterface, bezit de elektronica van Gato Audio zowel brute kracht als finesse om de subtielste muzikale details met precisie en autoriteit tot leven te brengen. Gato Audio brengt state of the art prestaties en kwaliteit tot leven.

Gato Audio lifestyle2 Lifestyle Hifi

Gato Audio ontwerpt de hele lifestyle hifi range aan audioapparatuur van krachtige eindversterker tot netwerkspeler. Alle apparaten hebben hetzelfde Gato-design die de robuuste uitstraling van geborsteld aluminium en kloeke frontplaatelementen, combineert met ronde vormen en een fijnzinnige klank.

Gato Audio lifestyle1 1 Lifestyle Hifi
Hans Audio Gato CD Lifestyle Hifi

Leben

Van heel andere orde dan de lifestyle hifi van de voorgaande merken zijn de buizenproducten van Leben. Met een grote schare fans grijpt het ontwerp van de producten van Leben niet terug naar het verleden maar zijn ze in hun uitstraling, originaliteit en hoogwaardigheid in feite onveranderd sinds de oprichting van Leben eind jaren 70. Dat maakt Leben tot een uniek merk met een bijzondere eigen uitstraling.

Leben Audio

Leben maakt een beperkt aantal analoge versterkerproducten: geïntegreerde versterkers, voor- en eindversterkers en phono-versterkers. Alle apparatuur wordt volledig met de hand gemaakt door goed opgeleide en ervaren mensen, en zijn allemaal prachtig afgewerkt met high-end componenten door middel van point-to-point bedrading.

De Leben CS 600 X is de grootste geintegreerde buizenversterker van Leben

De ontwerpen van gerenommeerd buizenontwerper Taku Hyodo worden nog steeds in Japan gemaakt. De eigenaren van deze prachtige, oorspronkelijke buizenproducten kunnen een lange levensduur en hoge betrouwbaarheid verwachten, evenals zeer muzikale en lonende prestaties.

Luisteren en kijken

Wilt u meer weten over lifestyle hifi en de verschillende merken die wij voeren, dan vindt u op onze website al veel informatie. Heeft u vragen of bijzondere wensen, neem contact met ons op via e-mail of telefoon.

Wilt u langskomen in de winkel, maak dan het liefst een afspraak – dan kunnen we u zo goed mogelijk van dienst zijn. Ook kunnen we een luistersessie voorbereiden zodat u een optimale indruk krijgt van de producten die uw interesse heeft gewekt.

Openingstijden Winkel:

Maandag: Gesloten
Dinsdag: Op afspraak
Woensdag: Op afspraak
Donderdag: Op afspraak
Vrijdag: 10:00 uur – 17:30 uur
Zaterdag: 10:00 uur – 17:00 uur
Zondag: 12:00 uur – 15:00 uur

Dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Informatie aanvragen

Boek een luisterafspraak

Luister comfortabel en ervaar de echte geluidskwaliteit van uw ideale opstelling in onze speciale demosuites.
Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op.