Cabasse

Cabasse Audio

Informatie over Cabasse

Cabasse, een Frans bedrijf opgericht in 1950 door Georges Cabasse, is altijd toegewijd geweest aan het zoeken naar de perfecte weergave van muziek en geluiden zonder enige wijziging, kleuring of vervorming. Gedreven door onderzoek en de wens om voortdurend te innoveren, heeft Cabasse coaxiale luidsprekertechnologie uitgevonden en ontwikkeld. Deze technologie maakt het mogelijk om meerdere luidsprekerdrivers in een kleine ruimte onder te brengen, waardoor muziekliefhebbers de essentie en sensatie van puur geluid kunnen ervaren.

Oorspronkelijke prijs was: € 1.690,00.Huidige prijs is: € 1.499,00.

Vanaf:  4.190,00

 2.990,00

 3.290,00

Vanaf:  1.590,00

 3.790,00

Aanvullende informatie over Cabasse

De geschiedenis van Cabasse

In 1952 werd het eerste Cabasse coaxiale luidsprekerontwerp ontwikkeld. Het 7-kanaals bioscoopsysteem Cinemascope maakte hiervan gebruik. In 1958 zag de eerste Cabasse 3-weg luidspreker het levenslicht en in 1974 werden de eerste Cabasse actieve 3-weg luidsprekers met dual bass ontwerp (Brigantin VTA, Gallion 3VTA) gebruikt in de Radio France studio’s. Een ander hoogtepunt was de Albatros A, een hoogwaardig en populair 4-weg luidsprekerontwerp dat in 1981 op de markt kwam.

Het was echter in 1993 dat Cabasse haar echte vorm ontdekte in de toen unieke en opzienbarende Atlantis luidspreker. Dit was de eerste Cabasse speaker die gebruikmaakte van de door Cabasse zelf ontwikkelde quadri coaxiale driver-bezetting. De opening van het Cabasse Acoustic Center in Bretagne mag tevens als hoogtepunt in de geschiedenis van het merk worden genoemd. Middenin een gebied waar een netwerk van ondernemingen, technische opleidingen en universiteiten die actief zijn op het gebied van akoestiek, technologie en meer, bevindt zich sinds 2003 in het Cabasse Acoustic Center een toegewijde research & development-afdeling van formaat. Hun enige doel is om met behulp van de nieuwste materialen en beproefde technologieën tot baanbrekende innovaties te komen. Het Cabasse centrum in Brest herbergt een anechonische kamer van 500 m3. Deze gespecialiseerde ruimte is essentieel voor het uitvoeren van betrouwbare akoestische metingen en ontworpen zonder enige solide verbinding met het omringende gebouw, met uitzondering van de grond, voor een bijna perfecte geluidsisolatie. Er werd ook een ondergrondse bunker gebouwd die de Cabasse-ingenieurs in staat stelt om vermogens- en betrouwbaarheidstesten uit te voeren.

Meer echte Cabasse innovaties

Een van die innovaties is de Cabasse Sphère. Een unieke, tijdloze luidspreker die in 2006 de wereld liet zien (en horen) waar Cabasse echt toe in staat was met hun unieke benadering van onvervormde weergave. Later volgden de eerste Wifi speaker en de Cabasse StreamCONTROL app, de Baltic IV serie met daarin de eerste tri-axial coaxiale aramide speakeropbouw, gevolgd door nog meer diverse passieve en actieve hifi-oplossingen. In 2016 opende Cabasse in Bretagne een high End productie-afdeling. Een werkplaats gewijd aan hout, metalen, verf en edele composietmaterialen maakt het mogelijk functionele prototypen en Cabasse-gereedschappen te maken. En 2018 betekende de geboorte van The Pearl, de eerste draadloze actieve high-resolution luidspreker van Cabasse.

Cabasse maakt deel uit van Cabasse Group, een Europese pure-player groep van geconnecteerde technologieën en objecten gewijd aan het Smart Home.

Handige Links

Bruikbare informatie

Beleef de Luisterruimte bij Hans Audio in HoornBent u op zoek naar nieuwe of andere audioapparatuur , dan wilt u graag kunnen luisteren naar die apparatuur. Het beste maakt u dan een luisterafspraak zodat wij voor u een luisterruimte kunnen reserveren en de sessie kunnen voorbereiden. Zo kunt u in alle rust luisteren naar ingespeelde apparatuur. Maak een luisterafspraak

Wij bieden naast de verkoop van de producten ook een installatieservice en tuning aan. Deze services bieden wij aan voor de gehele Benelux.

De installatie kan betrekking hebben tot plaatsen van luidsprekers tot het installeren van een complete set van A tot Z. Wij gaan pas weg als u tevreden bent en uw nieuwe installatie begrijpt.

Wilt u graag een nieuwe hifi set aanschaffen, maar geen idee waar u moet beginnen dan bieden wij ook de mogelijkheid om op locatie met u mee te denken over uw nieuwe hifi set.

Heeft u een hifi-set maar ontbreekt er toch wat of heeft u het idee dat er meer uit uw set te halen valt? Wij hebben kennis en expertise in huis om uw installatie te tunen naar een maximale weergavekwaliteit.

Neem voor de installatieservice of tuning contact met ons op voor de voorwaarden.

Bij Hans Audio kunt u uw gebruikte hifi of high-end apparatuur inruilen voor nieuwe apparatuur. Bent u zoek naar iets nieuws en wilt u uw apparatuur aanbieden, stuur ons dan een email met merk, naam, typenummer en een korte beschrijving van de staat van het apparaat.

Er kan niet ingeruild worden op gebruikte apparatuur.

Neem contact op

Heeft u een product via onze website gekocht dan heeft u in een aantal gevallen het recht om dit zonder opgaaf van redenen te retourneren. U vindt de voorwaarden en het formulier voor herroeping via deze link retourneren

Een product dat u in de winkel heeft gekocht kunt u niet zo maar retourneren. Gaat het echter om een fout in een product dan kan de garantie gelden. U moet dan via ons het product inleveren. Wij zorgen dan voor eventuele reparatie of vervanging. Functioneert het apparatuur niet goed en wilt u dat het gerepareerd wordt, dan adviseren wij u graag.

Ontdek meer over onze producten in onze beoordelingssectie, inclusief onze gedachten over Top 10-selecties.

Bekijk alle productrecensies

Informatie aanvragen

Boek een luisterafspraak

Luister comfortabel en ervaar de echte geluidskwaliteit van uw ideale opstelling in onze speciale demosuites.
Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op.