MOON North serie

Sinds 2016 zijn wij dealer van het merk MOON. Vorig jaar bereikte het nieuws dat MOON de duurste serie ging vervangen voor een nieuwe serie, de MOON North serie/collectie. De MOON North Collectie is bestaande uit 6 apparaten: 641, 681, 791, 761, 891 en 861. Deze serie is kortweg te verdelen in 600, 700 en 800 serie.

MOON North serie demodagen

Voor de introductie staan er twee weekenden in het teken van de MOON North serie:

  • Vrijdag 28 en zaterdag 29 juni
  • Vrijdag 5 en zaterdag 6 juli

MOON 641 – Geïntegreerde versterker

De MOON 641 is de geïntegreerde versterker uit de 600 serie en bouwt voort op het succes van de MOON 600i V2 en MOON 700i V2. Voor de North collectie is ook de 641 volledig herzien. De opbouw van de versterker is net als de vorige serie volledig mono opgebouwd. Binnen de 641 zijn componenten nog iets beter gepositioneerd om minder interferentie van elkaar te hebben.

De volumeregeling is opnieuw opgebouwd en daarmee wordt de versterker geleverd met een nieuwe afstandsbediening, de BRM-1. Deze afstandsbediening wordt draadloos gekoppeld aan elk MOON North serie apparaat en biedt een zeer fraaie extra feature aan de MOON collectie.

De 641 heeft een vermogen van 2 x 125 watt bij 8 ohm en is voor de rest volledig analoog qua ingangen: 4 x RCA en 1 x XLR.


MOON 681 – Netwerkspeler en DAC

De MOON 681 combineert een DAC en netwerkspeler in één apparaat. Deze volgt de MOON 680D als DAC/voorversterker op. Voor de 681 is een volledig nieuw ontwerp gemaakt op digitaal gebied en analoge conversie. De MiND 2 netwerkspeler/streamer is het enige onderdeel wat als module niet vervangen is, maar daarom heen wel volledig digitaal is herzien.

De MiND 2 is voorzien van streamingsdiensten als Tidal Connect, Qobuz, Deezer, Highresaudio, internetradio of streamen van eigen muziekcollectie. Dit laatste is mogelijk van een USB-stick, USB-schijf aan de 681 te koppelen of via een NAS in uw eigen netwerk. De MiND 2 module wordt regelmatig voorzien van updates en is eventueel in de toekomst modulair te vervangen voor een volgende MiND.

MOON North Serie / Collectie van SimAudio

MOON 791 – Netwerkspeler, DAC en Voorversterker

De MOON 791 combineert een netwerkspeler, DAC en voorversterker in één uit de MOON North serie. De combinatie van deze 3 functies zorgt ervoor dat de MOON 791 niet helemaal gelijk is aan de MOON 780D V2 die hiervoor op de markt was. De 791 is door de nieuwe volumeregeling ook prima te combineren met een eindversterker, de 761, om een minimalistisch design te maken.

De voorversterker is voorzien van voldoende ingangen: 1 x RCA, 1 x XLR en 1 x Phono. De mogelijkheden wat betreft digitaal zijn nog veel meer uitgebreid: 2 x S/PDIF Optical, 2 x S/PDIF Coaxiaal, 1 x AES/EBU, 1 x USB en 1 x HDMI ARC. De 791 is tevens voorzien van een MiND 2 netwerkspeler module waar u direct beschikking hebt over de streamingsdiensten en internetradio. Voor de volumeregeling wordt ook bij de 791 de BRM-1 afstandsbediening bijgeleverd.


MOON 761 – Eindversterker

De MOON 761 eindversterker volgt de MOON 760 eindversterker. Voor de nieuwe 761 is de algemene behuizing iets vergroot. Dit zorgt ervoor dat wat meer ruimte is om de scheiding van de componenten wat groter te maken. De versterker is bijvoorbeeld gezien van een separate ruimte voor de ringkern transformatoren. Het resultaat is dat minder interferentie op elkaar is en in klank resulteert dit in meer ruimtelijkheid en minder ruis in stille momenten.

De versterker heeft een vermogen van 2 x 200 watt bij 8 ohm en is eventueel ook in mono te schakelen 600 watt bij 8 ohm. De 761 is aan te sluiten via RCA of XLR.


MOON 891 – Netwerkspeler, DAC en Voorversterker

De MOON 891 is de state-of-the-art netwerkspeler, DAC en voorversterker in één apparaat van MOON. Voor de 891 zijn alle mogelijkheden uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat iemand de beste netwerkspeler, DAC en voorversterker in zijn prijsklasse heeft. Een separaat digitaal board voor digitale bronnen: 2 x S/PDIF Optical, 2 x S/PDIF Coaxiaal, 1 x AES/EBU, 1 x USB en 1 x HDMI ARC.

De analoge bronnen zijn apart op de printplaat gezet en heeft de beschikking over 1 x RCA, 1 x XLR en 1 x Phono. Bovenop de digitale module is tevens de streamingsmodule geplaatst met de beschikking over de bekende streamingsdiensten. De 891 heeft net als de 791 een nieuw volumeregeling functie gekregen en wordt geleverd met de stijlvolle BRM-1 afstandsbediening.


MOON 861 – Eindversterker

De MOON 861 complementeert de MOON North serie. De volledig mono opgebouwde eindversterker biedt een vermogen van 300 watt bij 8 Ohm en is tevens te schakelen in mono naar 800 watt bij 8 Ohm. Net als de 791 is de voeding aan de voorzijde geplaatst in een separate ruimte om zo geen interferentie te hebben op de luidsprekeruitgangen of inkomende signaal. Dit laatste is te realiseren via een RCA of XLR kabel vanaf bijvoorbeeld de MOON 891.

De MOON North serie wordt hiermee compleet gemaakt met een krachtige eindversterker die in staat is om de meeste luidsprekers correct aan te sturen. De klank van de MOON 861 is ruimtelijk, gedetailleerd met voldoende laagcontrole.


Elk apparaat uit de MOON North serie is naast inhoudelijk volledig herzien ook aan de buitenzijde flink onderhanden genomen. De gekoelde zijribben zijn niet alleen een optisch design, maar ook een betere warmte regulering/afdracht. De frontzijde met een scherm voor de geïntegreerde versterker en voorversterkers.

De bovenzijde is voorzien van het herkenbare MOON logo. Het boven plateau is tevens voorzien van wat subtielere koelopeningen. De serie zelf is tegenwoordig alleen nog verkrijgbaar in het herkenbare two tone design, een combinatie van een zwart front met zilveren zijwangen en zilver pootjes.

Wat gebleven is de 10 jaar garantie die MOON biedt op elk apparaat. Een goed vertrouwen als u overgaat tot een nieuwe aanschaf van deze waarde.

MOON North serie luisteren?

Benieuwd geworden naar de MOON North serie? Neem dan graag contact met ons op. Dit is telefonisch mogelijk via: 0229-756950 of per email: info@hansaudio.nl. Wij zorgen er dan voor dat de MOON spelend voor u klaar staat en waarschijnlijk net als bij ons een grote glimlach op uw gezicht tovert.

Dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Informatie aanvragen

Boek een luisterafspraak

Luister comfortabel en ervaar de echte geluidskwaliteit van uw ideale opstelling in onze speciale demosuites.
Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op.