Nieuws uit High End Munich 2024

Elk jaar rond de Hemelvaart is het weer tijd voor één van de grootste Hifi beurzen in de wereld. Voor vele fabrikanten de place to be en vaak wordt de beurs aangegrepen om nieuwe producten te introduceren. In dit artikelen brengen wij graag op de hoogte wat voor nieuws uit high end Munich 2024 komt. Dit artikel wordt in de aankomende weken regelmatig bijgewerkt, stay tuned.


Audiovector Trapeze Reimagined

Audiovector viert dit jaar het 45 jarig bestaan. Ole Klifoth is het bedrijf begonnen met het vervaardigen van zelfbouw pakketten voor de liefhebbers. De Trapeze is het eerste model wat ooit uitgebracht is en nu 45 jaar later is dit model nieuw leven ingeblazen. De ontwikkelingen van de afgelopen 45 jaar zijn vervaardigd in deze luidspreker waaronder bijvoorbeeld het Freedom Grounding concept en AMT tweeter uit zowel de R1 Arreté, R3 Arreté, R6 Arreté en R8 Arreté. De Trapeze is beschikbaar in 4 kleurstellingen, frequentiebereik van 23-53 kHz en 92,5 dB gevoeligheid.

Audiovector Trapeze Vloerstaander Lifestyle Nieuws uit High End Munich 2024

BassoContinuo Essenza

BassoContinuo breidt de lijn van hifi racks verder uit met de Essenza serie. Deze serie wordt een instap serie van BassoContino met een zeer goede/prijs kwaliteitsverhouding. De Essenza is verkrijgbaar in twee modellen: Proton en Quark. Het Proton meubel is een tower rack met 3 plateau’s en Quark is een basis plateau voor bijvoorbeeld een eindversterker. De afwerking is mat zwarte plateau’s en zwarte poten. Beide modellen zijn voorzien van verstelbare spikes voor een ideale plaatsing en de Proton is tevens voorzien van dumpers tegen ongewenste resonanties.

BassoContinuo Essenza Audio Rack Nieuws uit High End Munich 2024

HiFi Rose RA280

Al eerder geïntroduceerd, maar op de München is voor het grote publiek de HiFi Rose RA280 te bezichtigen. De RA280 is een kleine versie van het topmodel van Hifi Rose de RA180. Het design blijft herkenbaar met VU-meters aan de voorzijde en bekende ingangsschakelaar. De versterker techniek die HiFi Rose gebruikt is klasse D met klasse A voorversterker wat beide werelden bij elkaar brengt. De RA280 is alleen voorzien van analoge RCA ingangen met een ingebouwde MM (Moving Magnet) phono ingang. Het versterker vermogen van de RA280 is 250 watt bij 4 en/of 8 ohm.

Hifi Rose RA280 Zwart Geintegreerde Versterker Voorkant Nieuws uit High End Munich 2024

InnuOS ZEN NG en ZENith NG

InnuOS brengt op de High End Munich 2024 een toevoeging aan de ZEN lijn. De ZEN en ZENith worden voorzien van een NG uitvoering. Voor beide modellen geldt dat ze voorzien van nieuwe power supply waarbij de ZENith is voorzien van Mundorf capacitors. De beide modellen krijgen respectievelijk 4 of 8 dedicated cores voor de verwerking van het audio signaal. Voor beide modellen is daarnaast een hogere werkgeheugen voorzien en dit allemaal in de behuizing die meer doet denken aan de statement van InnuOS.

Innuos ZEN NG Zwart Netwerkspeler Transport Voorkant Nieuws uit High End Munich 2024

Lumin P1 Mini

Lumin breidt de serie uit met een kleinere versie van de Lumin P1, de Lumin P1 Mini. U heeft met de P1 een combinatie van een netwerkspeler/streamer, DAC en voorversterker in één apparaat. Het apparaat is voorzien van voldoende digitale ingangen en één analoge ingang. Het streamingsplatform wordt volledig door Lumin in eigen huis ontwikkeld en regelmatig voorzien van updates. Lumin biedt u hiermee de mogelijkheid om de P1 te combineren met een eindversterker of eventueel met actieve luidsprekers voor een compacte set.

Lumin P1 Mini Zilver Voorversterker DAC Netwerkspeler Zijkant Nieuws uit High End Munich 2024

Luxman NT-07

Luxman presenteert op de High End Munich 2024 zijn eerste netwerkspeler in het programma. De netwerkspeler is qua software voorzien van het besturingssysteem van Lumin. De hardware van het apparaat is volledig door Luxman zelf ontworpen. De NT-07 is dan ook voorzien van de herkenbare Luxman behuizing. U heeft bij de Luxman NT-07 nog wel een DAC benodigd, want de NT-07 is zoals wij de branche zeggen een transport netwerkspeler zonder analoge uitgangen.

Luxman NT-07 Transport Netwerkspeler - Voorkant

Sonus Faber Sonetto G2 serie

Sonus Faber presenteert op de High End Munich een nieuwe Sonetto serie. De Sonetto G2 serie heeft een aantal vernieuwingen mee gekregen van de duurdere luidsprekers uit de Homage, Stradivari serie. Wat o.a. gebleven is de plaatsing van de basreflex poort aan de voorzijde of aan de onderzijde voor een eenvoudigere plaatsing in de ruimte. De serie bestaat uit een serie van 2 boekenplank/monitor luidsprekers, 3 vloerstaanders, 1 center luidspreker en 1 wand luidspreker. De serie is verkrijgbaar in 3 kleurstellingen: wengé, walnut en hoogglans zwart. De nieuwe Sonetto G2 serie leent zich hiermee om te gebruiken in stereo of een surround opstelling.

Sonus Faber Sonetto G2 Boekenplank Lifestyle Nieuws uit High End Munich 2024
Sonus Faber Sonetto G2 Vloerstaander Lifestyle Nieuws uit High End Munich 2024
Sonus Faber Sonetto G2 Vloerstaander Center Lifestyle Nieuws uit High End Munich 2024

Meer nieuws uit High End Munich 2024

De High End Munich 2024 vindt plaats tussen 9 en 12 mei. De dagen rond en na de show worden vele producten online gepubliceerd. Wij houden u via dit artikel op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen. Mocht u in de tussentijd vragen hebben over een product neem dan graag contact met ons op. Dit kan zowel telefonisch of per email.

Dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Informatie aanvragen

Boek een luisterafspraak

Luister comfortabel en ervaar de echte geluidskwaliteit van uw ideale opstelling in onze speciale demosuites.
Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op.