Ziggo analoge radio via de kabel stopt.

Ziggo is bezig om analoge radio via de kabel af te sluiten. Dat gebeurt per regio en moet eind 2021 in heel Nederland afgerond zijn.

Ziggo geeft haar gebruikers een aantal alternatieven voor het verlies. Zo kun je digitale radio luisteren via de mediabox maar aangezien fm-radio voorlopig nog blijft, is de “ouderwetse” antenne ook een alternatief.

Verder biedt Ziggo een goedkope digitale radio-ontvanger. Dab+ is in Nederlandse betonbouw huizen vaak geen oplossing i.v.m. de slechte ontvangst.

Er is ook een erg voor de hand liggend alternatief: een netwerkspeler. Een netwerkspeler maakt via het lokale netwerk contact met een opslag of via internet met een externe database met albums, maar ook met radiostations.

Radio op de netwerkspeler

Behalve het spelen van eigen muziek van een opslag of het spelen van muziek van een streaming service zoals Qobuz, Tidal, Deezer of Spotify, biedt een netwerkspeler ook de mogelijkheid om radio te luisteren.

Via een radiostreamingservice als TuneIn zijn veel radiozenders te beluisteren. Dat beperkt zich niet tot die in het Ziggo-abonnement zaten. Zo’n 100.000 zenders uit heel de wereld zijn beschikbaar en daarnaast ook heel veel podcasts. Onder die vele zenders zijn naast de bekende nationale stations, ook lokale en themazenders te vinden.

Dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Informatie aanvragen

Boek een luisterafspraak

Luister comfortabel en ervaar de echte geluidskwaliteit van uw ideale opstelling in onze speciale demosuites.
Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op.