Sonus Faber

Informatie over Sonus Faber

Sinds 25 Maart 1983 is het audiolandschap voor altijd veranderd. Vanaf die datum is Sonus Faber een voldongen feit, opgericht door Franco Serblin. Vanuit de thuisbasis in het prachtige Italiaanse Monteviale, in de heuvels net boven Vicenza, werd de audiowereld verblijd met de geboorte van de Parva. Sonus faber’s eerste monitorluidspreker. Opgevolgd door de Minima, Electa en de Electa Amator is Sonus faber al snel een naam van formaat in het drukke veld van luidsprekerfabrikanten en lopen audiofielen en muziekliefhebbers weg met het merk en haar producten.

Italiaans design

Sonus faber produceert van meet af aan luidsprekers met een onderscheidend uiterlijk en altijd met een uitzonderlijke en natuurlijke weergave. Met de oorspronkelijke Extrema werd door Sonus faber een statement van jewelste gemaakt. Sonus faber bleek definitief een naam om rekening mee te houden.

De Sonus Faber Aida is een klinkend meesterwerk, ontworpen en gebouwd door de beste vakmensen van het beroemde Italiaanse luidsprekermerk. De Aida’s zijn bij ons in de winkel te bewonderen.

 109.998,00

De Amati G5 is alweer de 5de generatie van dit model. De geschiedenis en ontwikkeling van deze luidspreker gaat dan ook al tijden mee. De nieuwe G5 gaat op een aantal punten weer verder. Sonus Faber brengt de nieuwe Homage serie tevens in 3 kleuren uit: Graphite, Red en Wengé. Het inruilen van uw luidsprekers is eventueel mogelijk op de Sonus Faber vloerstaanders. Neem hiervoor graag even contact met ons via onderstaande button “informatie aanvragen”. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 34.998,00

Met de Sonus Faber Duetto presenteert de beroemde Italiaanse luidsprekerfrabrikant haar eerste actieve draadloze stereoluidsprekersysteem. De Duetto combineert 40 jaar high-fidelity audio ontwerp en bouw met het kenmerkend Sonus faber-design in een compact systeem. De genoemde prijs is per paar luidsprekers. Deze zijn leverbaar in de versies walnoot en grafiet.

 3.998,00

Setprijs € 9000

 9.000,00

De Sonus Faber Gravis I is een compacte subwoofer die zowel te gebruiken is in stereo opstelling als surround opstelling. De Gravis serie beschikt namelijk over een RCA aan sluiting en Speakon/Neutrik aansluiting. De laatste is zeer geschikt voor een stereo opstelling. Sonus Faber heeft voor de Gravis 4 kleurstellingen: walnoot, wengé, hoogglans zwart en satijn/mat wit. Dit maakt het de ideale aanvulling voor de Sonetto serie van Sonus Faber.

 849,00

De Sonus Faber Gravis II is nog een relatief compacte subwoofer (40 cm) die zowel te gebruiken is in stereo opstelling als surround opstelling. De Gravis serie beschikt namelijk over een RCA aan sluiting en Speakon/Neutrik aansluiting. De laatste is zeer geschikt voor een stereo opstelling. Sonus Faber heeft voor de Gravis 4 kleurstellingen: walnoot, wengé, hoogglans zwart en satijn/mat wit. Dit maakt het de ideale aanvulling voor de Sonetto serie van Sonus Faber.

 1.249,00

De Sonus Faber Gravis III is een serieuze subwoofer die tot 25Hz de ideale aanvulling is voor uw luidsprekers. De kleurstelling van de Gravis III zorgt dat deze ideaal past bij de Olympica Nova luidsprekers van Sonus Faber. Uiteraard is de subwoofer ook prima te combineren met een ander merk luidsprekers. Het inruilen van uw apparatuur of subwoofer is eventueel mogelijk op de Sonus Faber subwoofer. Neem hiervoor graag even contact met ons via onderstaande button “informatie aanvragen”. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 2.499,00

De Sonus Faber Gravis V is een ideale aanvulling voor de homage lijn van Sonus Faber. De kleurstelling komt overeen met deze serie. De Gravis V is ook goed te gebruiken in stereo opstelling door de neutrik/speakon aansluiting. De plaatsing is zowel dichtbij de versterker te regelen als verder weg door de draadloze transmitter. Het inruilen van uw apparatuur is eventueel mogelijk op de Sonus Faber subwoofer. Neem hiervoor graag even contact met ons via onderstaande button “informatie aanvragen”. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 4.499,00

De Sonus Faber Gravis VI subwoofer is de machtigste laagweergever van de beroemde luidsprekerfabrikant uit het Italiaanse Arcugnano. Met een dubbele luidspreker en een piekvermogen van maar liefst 2400W worden lage tonen tot de gehoorgrens gereproduceerd. Het is daarmee de ultieme subwoofer voor een systeem dat al uitblinkt in maximale weergavekwaliteit zoals bijvoorbeeld de Sonus faber Stradivari en de Reference en Homage-collectie.

 6.499,00

De 5de generatie Guarneri is misschien wel het pronkstuk van Sonus Faber. Het design van deze monitor was al fantastisch. De nieuwe G5 brengt een verbeterde woofer en tweeter. Sonus Faber brengt de nieuwe Homage serie tevens in 3 kleuren uit: Graphite, Red en Wengé. Het inruilen van uw luidsprekers is eventueel mogelijk op de Sonus Faber monitoren. Neem hiervoor graag even contact met ons via onderstaande button “informatie aanvragen”. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vanaf:  15.000,00

De Sonus Faber Lumina I is de meest compactie luidspreker van Sonus Fabers Lumina-serie. De Lumina-serie kent een toegankelijke prijs en biedt daarbij prachtige geluidsprestaties en fraaie vormgeving, zodat iedereen kan genieten van een echte Sonus faber-ervaring.

 900,00

De Sonus Faber Lumina II is de grotere broer van de Lumina l monitorluidspreker uit de Lumina familie, met een groter volume en een krachtige 150mm mid-woofer. De Lumina II zijn, zoals we van Sonus Faber gewend zijn, uitzonderlijk fraai afgewerkt in deze prijsklasse. De vermelde prijs is per paar.

 1.200,00

Op het succes van de Sonus Faber Lumina II is de Sonus Faber Lumina II Amator voortgebouwd. De Amator uitvoering heeft een aantal verbeteringen in het filter wat voortkomt uit de Homage en Amator serie van Sonus Faber. Zo heeft is filtering tussen de woofer en tweeter verhoogt naar 2600Hz, 1800Hz bij de gewone Lumina II. Het resultaat hiervan is dat op een minder kritisch gebied de filtering plaats vind wat resulteert in een beter detaillering en diepte in het geluidsbeeld. De Sonus  Faber Lumina II Amator is verkrijgbaar in 3 kleurstellingen: hoogglans walnoot, hoogglans wengé en hoogglans red/rosewood.

 1.499,00

De Sonus Faber Lumina III is dan wel het basismodel vloerstaander van de beroemde Italiaanse fabrikant maar heeft een zeer gunstige prijs/kwaliteitsverhouding. De prestaties van deze luidspreker zijn werelds in deze klasse. Prijzen zijn per paar!

 2.200,00

Prijzen zijn per paar.

 2.900,00

De Sonus Faber Lumina V Amator draagt net als de Lumina V bijna een vergelijkbare naam. Ondanks dat heeft de V Amator toch een aantal tweaks gehad waardoor de luidspreker naar een niveau is getild. Een belangrijke upgrade is gedaan in het filter van de V Amator. Het zorgt er o.a. voor dat het filter een crossover upgrade heeft gehad naar 2850 Hz, 250 Hz hoger dan de Lumina V. De klank van de Lumina V Amator kan worden omschreven als snel en zeer detailrijk. Het laag heeft voldoende fundament en is in staat om ook wat grotere woonkamers (50m2) te vullen. De Sonus Faber Lumina V Amator is verkrijgbaar in 3 kleurstelling: hoogglans walnoot, hoogglans wengé en hoogglans red/rosewood. De V Amator is hiermee voor vele huishoudens een stijlvolle aanvulling.

 3.499,00

De Sonus Faber Minima Amator II is relatief compacte monitor luidspreker van Sonus Faber. Ondanks zijn bescheiden formaat is de Minima Amator tot grootste dingen in staat. De massieve kast in combinatie met de relatief lichte units zijn uiterst snel en weinig vervorming in de kast. De Sonus Faber kan u hierdoor aangenaam verrassen. De Sonus Faber Minima Amator II is verkrijgbaar in walnoot of graphite kleur. De vermelde prijs is een setprijs. De bijpassende stands zijn optioneel tegen meerprijs verkrijgbaar.

Vanaf:  4.750,00

Prijs per paar (exclusief stands) Inruil van uw huidige luidsprekers is mogelijk.

 6.498,00

Prijs per paar. Inruil van uw huidige luidsprekers is mogelijk.

 9.750,00

Prijs per paar. Inruil van uw huidige luidsprekers is mogelijk.

 12.998,00

Prijs per paar. Inruil van uw huidige luidsprekers is mogelijk.

 15.998,00

De Sonus Faber Omnia is een draadloze luidspreker (7 luidsprekers) waarmee u makkelijk kunt streamen via Spotify Connect, Tidal Connect, Airplay, Bluetooth, Chromecast, Roon Endpoint en HDMI-ARC. De Omnia wordt geleverd in 2 kleurstellingen: walnoot of graphite  

 1.749,00

De Serafino G2 is de 2de generatie van dit model. De naam afkomstig van de 18e-eeuwse vioolbouwer Santo Serafino. De nieuwe G2 gaat op een aantal punten weer verder. Sonus Faber brengt de nieuwe Homage serie tevens in 3 kleuren uit: Graphite, Red en Wengé. Het inruilen van uw luidsprekers is eventueel mogelijk op de Sonus Faber vloerstaanders. Neem hiervoor graag even contact met ons via onderstaande button “informatie aanvragen”. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 24.998,00

De Sonus Faber Sonetto Center G2 is de ideale aanvulling voor de liefhebbers van homecinema/films. De Sonetto Center G2 tilt uw filmbeleving naar het volgende niveau. Dit in combinatie met andere luidsprekers uit de Sonetto serie tilt uw ervaring met movies kijken naar het volgende level. De Center G2 heeft net als de gehele Sonetto Serie de Camelia middentoner met phase plug en woofers met Camelia rubberen ophanging. Het resultaat van de Sonetto Center G2 is dat deze in staat is om stemmen goed in de ruimte te projecteren in combinatie met voldoende fundament voor het midden/laag. De Sonus Faber Sonetto Center G2 is verkrijgbaar in walnoot, wengé en hoogglans zwart. De gehele serie wordt standaard geleverd met een magnetische front, zwarte kleurstelling.

 2.499,00

De Sonus Faber Sonetto I G2 is de kleinste monitor/boekenplank luidspreker uit tweede generatie Sonetto serie. Ondanks zijn bescheiden formaat is de Sonetto I in staat om mooi geluidsbeeld neer te zetten met een mooie laagweergave. De Sonus Faber Sonetto I G2 heeft een baspoort aan de voorzijde wat ervoor zorgt dat de Sonus Faber relatief eenvoudig dichterbij de muur te plaatsen. De Sonus Faber Sonetto I G2 is verkrijgbaar in walnoot, wengé en hoogglans zwart. Voor de Sonetto I en Sonetto II is een bijpassende stand verkrijgbaar. De gehele serie wordt standaard geleverd met een magnetische front, zwarte kleurstelling.

Vanaf:  1.999,00

De Sonus Faber Sonetto II G2 is de grotere monitor/boekenplank luidspreker uit tweede generatie Sonetto serie. De Sonetto II is door een wat grotere woofer en kast in staat om uw te laten verbazen waar een monitor toe in staat is. De Sonus Faber Sonetto II G2 heeft een baspoort aan de voorzijde wat ervoor zorgt dat de Sonus Faber relatief eenvoudig dichterbij de muur te plaatsen. De Sonus Faber Sonetto II G2 is verkrijgbaar in walnoot, wengé en hoogglans zwart. Voor de Sonetto I en Sonetto II is een bijpassende stand verkrijgbaar. De gehele serie wordt standaard geleverd met een magnetische front, zwarte kleurstelling.

Vanaf:  2.499,00

De Sonus Faber Sonetto is een elegante luidspreker die makkelijk plaatsbaar is en vanwege zijn beperkte afmeting. De bovenstaande prijs is per paar.  

Oorspronkelijke prijs was: € 3.898,00.Huidige prijs is: € 2.999,00.

(1 klantbeoordeling)
De Sonus Faber Sonetto III G2 is de eerste vloerstaander uit de tweede generatie Sonetto luidsprekers van Sonus Faber. De Sonetto III G2 profiteert door nieuwe technieken uit de toplijn, Suprema, weer van een aantal nieuwe ontwikkelingen. Het resultaat is een compacte vloerstaander die een mooie geluidsbeeld neerzet en u zult verbazen over hoeveel bass weergave de nieuwe Sonetto verzorgt. De Sonus Faber Sonetto III G2 is verkrijgbaar in walnoot, wengé en hoogglans zwart. De gehele serie wordt standaard geleverd met een magnetische front, zwarte kleurstelling.

 4.499,00

De Sonus Faber Sonetto Stand G2 is de ideale aanvulling voor de Sonus Faber Sonetto I G2 en Sonetto II G2. De stand is gemaakt van een massief basis plateau en is op ideale hoogte afgesteld om u de beste luisterervaring te bieden.

 898,00

De Sonus Faber Sonetto V G2 is de middelste vloerstaander uit de tweede generatie Sonetto luidsprekers van Sonus Faber. De Sonetto V G2 profiteert door nieuwe technieken uit de toplijn, Suprema, weer van een aantal nieuwe ontwikkelingen. Zo heeft de nieuwe G2 serie een nieuwe verstevigde vloerplint gekregen. Het resultaat is een vloerstaander die een mooie geluidsbeeld neerzet en u zult verbazen over hoeveel bass weergave de nieuwe Sonetto verzorgt. De Sonus Faber Sonetto V G2 is verkrijgbaar in walnoot, wengé en hoogglans zwart. De gehele serie wordt standaard geleverd met een magnetische front, zwarte kleurstelling.

 5.999,00

De Sonus Faber Sonetto VIII G2 is de grootste vloerstaander uit de tweede generatie Sonetto luidsprekers van Sonus Faber. De Sonetto V G2 profiteert door nieuwe technieken uit de toplijn, Suprema, weer van een aantal nieuwe ontwikkelingen. Zo heeft de nieuwe G2 serie een nieuwe verstevigde vloerplint gekregen. Dit resulteert niet alleen in meer stabiliteit, maar zorgt er ook voor dat de laag frequenties vloeiender doorlopen. De Sonus Faber Sonetto VIII G2 is ten opzichte van de V voorzien van grotere woofers waardoor deze ook geschikt is om grotere (luister)ruimtes te vullen. De Sonus Faber Sonetto VIII G2 is verkrijgbaar in walnoot, wengé en hoogglans zwart. De gehele serie wordt standaard geleverd met een magnetische front, zwarte kleurstelling.

 7.499,00

De Sonus Faber Sonetto Wall G2 is de ideale oplossing voor iemand die graag goed geluid wil, maar geen luidsprekers op de vloer. De nieuwe wandluidsprekers uit de tweede generatie Sonetto serie bieden deze oplossing. Ondanks het compacte formaat van de kast is deze luidspreker al in staat in zeer groots geluidsbeeld neer te zetten. De Sonus Faber Sonetto Wall G2 is verkrijgbaar in walnoot, wengé en hoogglans zwart. De gehele serie wordt standaard geleverd met een magnetische front, zwarte kleurstelling.

 2.498,00

De Sonus Faber Stradivari G2 is de tweede generatie van de Stradivari luidspreker van Sonus Faber. Deze prachtige nieuwe luidspreker valt samen met het 40 jarig bestaan van Sonus Faber. Het ontwerp van de Stradivari is afgeleid van de Italiaanse vioolbouwer Antonio Stradivari. Neem naast de prachtige afwerking ook nog eens de fantastische klank en de Stradivari is een meubel stuk voor ieder huis.

 50.000,00

Aanvullende informatie over Sonus Faber

Vormgeving Sonus Faber

Met de in 1993 geïntroduceerde Sonus Faber Guarneri Homage werd ook de typerende luitvorm voor het eerst gebruikt. Gebaseerd op de ontwerpen van de beroemde vioolbouwers uit Cremona. Sindsdien zijn er talloze tijdloze ontwerpen de revue gepasseerd. Telkens werden de grenzen opgezocht over zelfs radicaal overschreden. Van de machtige Stradivari Homage, via de in het Palazzo Grassi te Venetië geïntroduceerde “The Sonus faber” tour de force, tot en met de uiterst betaalbare (en nog steeds met de hand vervaardigde) instapseries van de gepassioneerde luidsprekerontwerpers. Inmiddels heeft het Italiaanse merk producten voor iedere portemonnee in het assortiment en blijft Sonus Faber iedere luisteraar verbluffen met een geweldige weergave en echt Italiaanse designerkwaliteit.

Huidige lijnen Sonus Faber

Sonus Faber heeft de verschillende series luidsprekers, bestaande uit: Omnia, Palladio, Gravis, Lumina, Sonetto, Heritage, Olympica Nova, Homage Tradition en Reference series.
De meeste serie zijn bestaande uit een monitor/boekplank luidspreker, vloerstaander luidspreker en aanvulling van center. De nieuwe Gravis serie is specifiek bedoeld ter aanvulling van uw systeem met een subwoofer.

Bruikbare informatie

Beleef de Luisterruimte bij Hans Audio in HoornBent u op zoek naar nieuwe of andere audioapparatuur , dan wilt u graag kunnen luisteren naar die apparatuur. Het beste maakt u dan een luisterafspraak zodat wij voor u een luisterruimte kunnen reserveren en de sessie kunnen voorbereiden. Zo kunt u in alle rust luisteren naar ingespeelde apparatuur. Maak een luisterafspraak

Wij bieden naast de verkoop van de producten ook een installatieservice en tuning aan. Deze services bieden wij aan voor de gehele Benelux.

De installatie kan betrekking hebben tot plaatsen van luidsprekers tot het installeren van een complete set van A tot Z. Wij gaan pas weg als u tevreden bent en uw nieuwe installatie begrijpt.

Wilt u graag een nieuwe hifi set aanschaffen, maar geen idee waar u moet beginnen dan bieden wij ook de mogelijkheid om op locatie met u mee te denken over uw nieuwe hifi set.

Heeft u een hifi-set maar ontbreekt er toch wat of heeft u het idee dat er meer uit uw set te halen valt? Wij hebben kennis en expertise in huis om uw installatie te tunen naar een maximale weergavekwaliteit.

Neem voor de installatieservice of tuning contact met ons op voor de voorwaarden.

Bij Hans Audio kunt u uw gebruikte hifi of high-end apparatuur inruilen voor nieuwe apparatuur. Bent u zoek naar iets nieuws en wilt u uw apparatuur aanbieden, stuur ons dan een email met merk, naam, typenummer en een korte beschrijving van de staat van het apparaat.

Er kan niet ingeruild worden op gebruikte apparatuur.

Neem contact op

Heeft u een product via onze website gekocht dan heeft u in een aantal gevallen het recht om dit zonder opgaaf van redenen te retourneren. U vindt de voorwaarden en het formulier voor herroeping via deze link retourneren

Een product dat u in de winkel heeft gekocht kunt u niet zo maar retourneren. Gaat het echter om een fout in een product dan kan de garantie gelden. U moet dan via ons het product inleveren. Wij zorgen dan voor eventuele reparatie of vervanging. Functioneert het apparatuur niet goed en wilt u dat het gerepareerd wordt, dan adviseren wij u graag.

Ontdek meer over onze producten in onze beoordelingssectie, inclusief onze gedachten over Top 10-selecties.

Bekijk alle productrecensies

Informatie aanvragen

Boek een luisterafspraak

Luister comfortabel en ervaar de echte geluidskwaliteit van uw ideale opstelling in onze speciale demosuites.
Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op.