Het zuid Koreaanse bedrijf Aurender bouwt al heel wat jaren netwerkspelers/streamers die vooruitstrevend zijn in niet alleen bouwkwaliteit en geluidskwaliteit. Het merk is op de Koreaanse markt ook een grote speler in tv’s en daarmee ondersteunende formaten. Uit deze kennis is het bedrijf Aurender ontstaan. De apparaten kenmerken zich door een SSD en HDD. De SSD in de apparaten dienen als buffer om de muziek op te slaan. Op die manier wordt de opgeslagen muziek, op de HDD, in slaapstand gezet en is er op moment van afspelen geen draaiende schijf in het signaal. Dit zorgt voor een ongekende rust in het geluidsbeeld en zeer verfijnde detaillering. Tegenwoordig zien wij dat fabrikanten steeds meer op deze techniek overstappen, maar Aurender heeft dit vanaf het eerste model al inbegrepen in zijn netwerkspelers.
Op die manier is er geen interne ventilatie nodig wat alleen maar zorgt voor nare effecten. De SSD en HDD hangen tevens in een speciale ophanging.

De eerste apparaten van Aurender zijn uitgerust met een USB uitgang of digitale coaxiale uitgang. Sinds de A10 is er ook een versie met DAC aan boord. Deze heeft ingebouwd de mogelijkheid om MQA te decoderen. Na de ontwikkeling van de A10 is er een manier gebouwd om tegen een kleine vergoeding MQA te kunnen decoderen zonder daar de benodigde DAC voor te hebben. Op die manier kunt u toch genieten van de kwaliteit van MQA zonder daar een nieuwe DAC voor hoeven aan te schaffen die dat kan decoderen.

In 2018 is de introductie geweest van de eerste netwerkspeler met een cd-rip functie. Op deze manier worden u cd’s geript in de beste kwaliteit en direct opgeslagen op de harde schijf van het apparaat.