QED is een bekroonde Britse bedrijf met meer dan 40 jaar ervaring in de audiowereld. In 1973 door Bob Abraham en Ian Vine opgericht QED Audio Products en veranderde de manier waarop mensen denken over hifi kabels. Tegen de tijd dat QED 79 strand luidsprekerkabel werd gelanceerd in 1978, werd het niet gezien als ‘gewoon een andere speakerkabel’ maar werd beschouwd als een serieuze onderdeel van de audio installatie, waardoor een fundamentele verandering in de manier waarop mensen denken over kabels.

QED biedt een grote diversiteit aan kabels en andere producten variërend voor de consument van installatie kabels, draadloze producten en schakelapparatuur om aan elke audio-visuele behoefte te voldoen.

Verschillende QED lijnen
De focus binnen het bedrijf ligt vooral op het produceren van relatief betaalbare kabels met een zeer hoogwaardige kwaliteit. De verschillende kabels worden verdeeld in de volgende series: Profile, Performance, Reference, Signature en Supremus. De series bestaan meestal uit een luidspreker kabel, interlink en verschillende digitale kabels zoals optisch, coaxiaal en HDMI.

De duurdere series van QED luidsprekerkabels wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van Airloc. Deze techniek sluit de kabel lucht dicht af waar voorheen en nog vele concurrenten gebruik maken van soldering om de kabel en een plug aan elkaar te krijgen. Het nadeel van solderen is dat dit in de jaren verslechter waardoor de geluidskwaliteit verminderd. Binnen de Airloc technologie is deze verslechtering niet aanwezig. Het resultaat is dat de kabel na 10 of 20 jaar nog exact dezelfde kwaliteit heeft als de eerste keer uit de doos halen. Op deze manier kunt u altijd optimaal blijven genieten van uw kabel.

QED: best bekroonde kabel merk van de afgelopen 30 jaar
QED is Europa’s nummer één bekroonde kabel merk en heeft meer prestigieuze awards gewonnen van bijvoorbeeld What Hi-Fi en Sound & Vision. Er is anno 2020 geen ander kabel merk in de branche dat meer awards heeft gewonnen sinds 1981.

Aanbieding!
1.379,002.599,00
109,00159,00
199,00259,00