Audio Analogue werd geboren in het prachtige deel van Toscane tussen Pistoia, Lucca en Pisa in 1995. De synergie tussen experts van high fidelity, elektronische ingenieurs gespecialiseerd in verschillende gebieden van elektronisch ontwerp en verkoopmanagers met jarenlange ervaring in verschillende sectoren, kon alleen de de basis van wat vandaag Audio Analogue is: een bedrijf, maar vooral een van de meest gerenommeerde merken in Italië en de rest van de wereld om de smaakpapillen van de meest veeleisende audiofielen tevreden te stellen.

De apparatuur kenmerkt door bijzondere namen o.a.: Puccini, Maestro, Bellini & Donizetti. Vele van deze namen gaan al lang mee bij het merk en hebben hun sporen dan ook al lang verdient. Tegenwoordig is de samenwerking gemaakt met Airtech bekabeling. De huidige lijnen vanaf de Puccini zijn dan aan de binnenzijde dan ook voorzien van Airtech bekabeling. Naast de binnenkant levert Audio Analogue bij deze producten ook een prachtig netsnoer van Airtech. Dus niet het standaard netsnoer wat je bij elk product krijgt, maar een hoogwaardig powercord. Dit om het allerbeste uit de producten van Audio Analogue te halen. Het is volgens het bedrijf namelijk zonde om met slechte stroom te beginnen op zo’n prachtig product.

De producten worden met de hand gemaakt in Italië. Ze worden met hart en ziel gemaakt door zeer bekwame ambachtslieden en met de beste apparatuur om uw een prachtig eindproduct te leveren. Na het assembleren van wordt er grondig getest met eersteklas apparatuur, maar ook met luistertests, waarbij het altijd spannend is om iets te hebben gemaakt dat emoties kan geven door naar favoriete muziek te luisteren. Eindproduct is misschien dus niet het juiste woord, want u koopt een product wat met liefde wordt gemaakt en gekoesterd. De producten hebben naast een prachtige inhoudelijke opbouw ook een prachtige buitenzijde die overal bij past.