Monitor Audio

Informatie over Monitor Audio

Monitor Audio is voor de meeste geen onbekende speler in audio. In 1972 opgericht en tot op de dag van vandaag nog steeds toonaangevend op het gebied van audio. In de jaren zijn de luidsprekers bekend geworden om zijn prima prijs/kwaliteitsverhouding in verschillende prijsklasse. De Gold en Platinum serie zijn de afgelopen jaren ook al vele malen in de prijzen gevallen. Beide lijnen hebben een ideale opbouw waardoor deze toegankelijk zijn voor verschillende budgetten.

U kunt bij de producten uit de Gold en Platinum III serie van Monitor Audio bezichtigen en beluisteren?  Benieuwd naar de Gold of Platinum III serie? U bent van harte welkom in onze winkel of maak graag een afspraak voor een nog betere luisterervaring.

 7.500,00

 13.999,00

Aanvullende informatie over Monitor Audio

Geschiedenis van Monitor Audio

Monitor Audio werd in 1972 opgericht door Mo Iqbal. Vanaf de eerste dag werden de luidsprekers in Cambridge audio ontworpen. Mo werkt met een klein maar een hecht team van technici aan de handmatige assemblage van luidsprekers – met kwaliteit, precisie en een bijna waanzinnig perfectionisme dat Monitor Audio vandaag de dag nog steeds kent. Vanaf de allereerste luidspreker, de iconische MA1, ontwikkelde, innoveerde, ontwierp en verfijnde het merk, met een baanbrekende aanpak waarbij octrooi na octrooi werd aangevraagd. Het is een ethos dat helemaal niet is veranderd. Monitor Audio is zelfs een van de weinige high-end audiomerken die vandaag de dag nog steeds nieuwe, geavanceerde technologieën ontwikkelt.

Één luidspreker voor iedereen

Monitor Audio bouwt sinds 1972 al luidsprekers die relatief betaalbaar zijn. Dit motto is sinds die tijd niet verdwenen. In de jaren is het merk zich gaan focussen op diverse lijnen: bronze, silver, gold en platinum.

Monitor Audio Bronze

De bronze serie van Monitor Audio is misschien de eerste serie van het Engelse merk. Laat u hierdoor niet afschrikken. De serie maakt gebruik van technologieën die gedurende vele jaren zijn verfijnd en weerspiegelt het niveau van vakmanschap en aandacht voor detail dat wordt aangetroffen in de meest succesvolle en technisch geavanceerde luidsprekerreeksen van Monitor Audio. De lijn is uitermate geschikt als u de eerste stappen in hifi wilt zetten en niet een fortuin wilt uitgeven. Dan is de bronze een level waarin u menig ander merk al voorbij schiet.

Monitor Audio Silver

De silver serie van Monitor Audio is voor de liefhebber een stapje verder wil gaan. De lijn kenmerkt zich door C-CAM eigen ontwikkelde tweeter en de RST II (Rigid Surface Technology II) middentoners en woofers. De lijn is uitgebreid met woofers en atmos speakers waardoor deze ook optimaal geschikt is voor de liefhebbers.

Monitor Audio Gold

De gold serie van Monitor Audio is de eerste lijn van Monitor Audio waar gebruik gemaakt wordt van MPD tweeter, wat ook wel bekend staat als de breedband of AM(T) (Air Motion) tweeter. Dit in combinatie met C-Cam drivers zorgen ervoor dat de gold serie in staat om bijna realistische weergave neer te zetten van wat de muzikant  heeft geproduceerd. Voor de Gold serie is de Monitor Audio ook de liefhebbers van films niet vergeten. De serie is ook uitgebreid met center en FX luidsprekers.

Monitor Audio Platinum

De platinum serie van Monitor Audio erkent het 50 jarig bestaan van het merk. Alle technologieen die de afgelopen 50 jaar ontwikkeld zijn komen samen in de Platinum serie. Dit zorgt ervoor dat Monitor Audio in deze klasse zich een erkende speler mag voelen. Voor de 3de gerenartie van de Platinum serie is de tweeter, middentoner en woofer nogmaals herzien en daar aangepast waar het kon. Het resultaat is een luidspreker met een perfecte tonale balans.

Handige Links

Bruikbare informatie

Beleef de Luisterruimte bij Hans Audio in HoornBent u op zoek naar nieuwe of andere audioapparatuur , dan wilt u graag kunnen luisteren naar die apparatuur. Het beste maakt u dan een luisterafspraak zodat wij voor u een luisterruimte kunnen reserveren en de sessie kunnen voorbereiden. Zo kunt u in alle rust luisteren naar ingespeelde apparatuur. Maak een luisterafspraak

Wij bieden naast de verkoop van de producten ook een installatieservice en tuning aan. Deze services bieden wij aan voor de gehele Benelux.

De installatie kan betrekking hebben tot plaatsen van luidsprekers tot het installeren van een complete set van A tot Z. Wij gaan pas weg als u tevreden bent en uw nieuwe installatie begrijpt.

Wilt u graag een nieuwe hifi set aanschaffen, maar geen idee waar u moet beginnen dan bieden wij ook de mogelijkheid om op locatie met u mee te denken over uw nieuwe hifi set.

Heeft u een hifi-set maar ontbreekt er toch wat of heeft u het idee dat er meer uit uw set te halen valt? Wij hebben kennis en expertise in huis om uw installatie te tunen naar een maximale weergavekwaliteit.

Neem voor de installatieservice of tuning contact met ons op voor de voorwaarden.

Bij Hans Audio kunt u uw gebruikte hifi of high-end apparatuur inruilen voor nieuwe apparatuur. Bent u zoek naar iets nieuws en wilt u uw apparatuur aanbieden, stuur ons dan een email met merk, naam, typenummer en een korte beschrijving van de staat van het apparaat.

Er kan niet ingeruild worden op gebruikte apparatuur.

Neem contact op

Heeft u een product via onze website gekocht dan heeft u in een aantal gevallen het recht om dit zonder opgaaf van redenen te retourneren. U vindt de voorwaarden en het formulier voor herroeping via deze link retourneren

Een product dat u in de winkel heeft gekocht kunt u niet zo maar retourneren. Gaat het echter om een fout in een product dan kan de garantie gelden. U moet dan via ons het product inleveren. Wij zorgen dan voor eventuele reparatie of vervanging. Functioneert het apparatuur niet goed en wilt u dat het gerepareerd wordt, dan adviseren wij u graag.

Ontdek meer over onze producten in onze beoordelingssectie, inclusief onze gedachten over Top 10-selecties.

Bekijk alle productrecensies

Informatie aanvragen

Boek een luisterafspraak

Luister comfortabel en ervaar de echte geluidskwaliteit van uw ideale opstelling in onze speciale demosuites.
Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op.