Atoll Électronique

Informatie over Atoll Électronique

Eind jaren 90 richtten broers Stéphane en Emmanuel Dubreuil eind jaren 90 hun bedrijf Atoll Électronique op. Het doel: een ​​zo breed mogelijk publiek de mogelijkheid te bieden om met maximaal realisme naar muziek te luisteren. Anders gezegd wilden zij producten gaan produceren met een uitzonderlijke muzikaliteit-prijsverhouding.

Vanaf:  3.000,00

Aanvullende informatie over Atoll Électronique

Ontwerp en assemblage Atoll Électronique

Ruim 20 jaar later laten de Dubreils zien dat niet alleen hun doel behaald is, maar dat ze dit doel elke keer opnieuw waarmaken. Net als toen worden alle producten ook nu nog in Frankrijk ontwikkeld, handmatig geproduceerd en individueel getest – aan de rand van hetzelfde kleine, typisch Franse dorpje in Normandië waar de broers ook geboren zijn.

Ontwerp van Atoll

Om tot een effectieve ontwikkeling van producten te komen heeft Atoll een aantal belangrijke keuzes gemaakt. Eén daarvan is om in de ontwerpfase niet alleen naar de theorie te kijken en af te gaan op meetresultaten maar om tegelijkertijd ook te luisteren naar de ontwerpen. Een andere keuze is om in te zetten op integriteit van het geluid en zoveel mogelijk onderdelen die kwaliteit van het geluid kunnen verslechteren, te mijden in het ontwerp en de opbouw. Dat betekent bijvoorbeeld geen equalizer in de vorm bass- en treble-filters. Deze geven veel problemen met betrekking tot niet-lineaire vervorming (zowel in frequentie- èn faserespons niet-lineair), parasitaire ruis en verminderen transparantie en systeemdynamiek.

Aan de voedingen van Atoll-apparatuur is extra aandacht besteed. Zo worden digitale en analoge circuits apart gevoed, vaak door lineaire voedingen, om wederzijdse beïnvloeding zoveel mogelijk te beperken.

Diversiteit aan producten

Atoll Électronique biedt een breed en divers assortiment van versterkers (waaronder multichannel versterkers), netwerkspelers, cd-spelers, DACs, hoofdtelefoonversterkers en zelfs een compacte midi-set. Daarbij zijn er opties voor een modulaire phonotrap en modulaire DAC. De producten kunnen onderverdeeld worden in verschillende lijnen, waaronder de genoemde midi-set, en klasses waarbij de Gamme 400 Atolls toplijn is. Voor alle lijnen kiest Atoll voor hoogkwalitatieve onderdelen in het electronisch ontwerp maar ook voor de kast en de fabricage van alle audioproducten. Daarmee kan Atoll haar doelstelling “high-end producten voor een aantrekkelijke prijs” waarmaken.

Handige Links

Bruikbare informatie

Beleef de Luisterruimte bij Hans Audio in HoornBent u op zoek naar nieuwe of andere audioapparatuur , dan wilt u graag kunnen luisteren naar die apparatuur. Het beste maakt u dan een luisterafspraak zodat wij voor u een luisterruimte kunnen reserveren en de sessie kunnen voorbereiden. Zo kunt u in alle rust luisteren naar ingespeelde apparatuur. Maak een luisterafspraak

Wij bieden naast de verkoop van de producten ook een installatieservice en tuning aan. Deze services bieden wij aan voor de gehele Benelux.

De installatie kan betrekking hebben tot plaatsen van luidsprekers tot het installeren van een complete set van A tot Z. Wij gaan pas weg als u tevreden bent en uw nieuwe installatie begrijpt.

Wilt u graag een nieuwe hifi set aanschaffen, maar geen idee waar u moet beginnen dan bieden wij ook de mogelijkheid om op locatie met u mee te denken over uw nieuwe hifi set.

Heeft u een hifi-set maar ontbreekt er toch wat of heeft u het idee dat er meer uit uw set te halen valt? Wij hebben kennis en expertise in huis om uw installatie te tunen naar een maximale weergavekwaliteit.

Neem voor de installatieservice of tuning contact met ons op voor de voorwaarden.

Bij Hans Audio kunt u uw gebruikte hifi of high-end apparatuur inruilen voor nieuwe apparatuur. Bent u zoek naar iets nieuws en wilt u uw apparatuur aanbieden, stuur ons dan een email met merk, naam, typenummer en een korte beschrijving van de staat van het apparaat.

Er kan niet ingeruild worden op gebruikte apparatuur.

Neem contact op

Heeft u een product via onze website gekocht dan heeft u in een aantal gevallen het recht om dit zonder opgaaf van redenen te retourneren. U vindt de voorwaarden en het formulier voor herroeping via deze link retourneren

Een product dat u in de winkel heeft gekocht kunt u niet zo maar retourneren. Gaat het echter om een fout in een product dan kan de garantie gelden. U moet dan via ons het product inleveren. Wij zorgen dan voor eventuele reparatie of vervanging. Functioneert het apparatuur niet goed en wilt u dat het gerepareerd wordt, dan adviseren wij u graag.

Ontdek meer over onze producten in onze beoordelingssectie, inclusief onze gedachten over Top 10-selecties.

Bekijk alle productrecensies

Informatie aanvragen

Boek een luisterafspraak

Luister comfortabel en ervaar de echte geluidskwaliteit van uw ideale opstelling in onze speciale demosuites.
Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op.