Spendor werd eind jaren zestig opgericht door Spencer en Dorothy Hughes – de ‘Spen’ en ‘Dor’ in de naam. Spencer gebruikte de kennis en expertise die hij als ingenieur op de afdeling geluidstechniek van de BBC had opgedaan om zijn eerste luidspreker, de BC1, te creëren. Dit baanbrekende ontwerp werd al snel de favoriete monitor voor omroepen en opnamestudio’s wereldwijd.

Het doel van high-end luidsprekers is om een helder, transparant geluid te leveren. Dit is precies zo dat de oneindig subtiele tinten, tonen en kleuren van de muziek zelf kunnen schijnen, vrij van vervorming, onderbrekingen en compromissen.

We ervaren allemaal muziek op een unieke en persoonlijke manier. Het is een intense, meeslepende ervaring die zowel de emoties en het intellect als de zintuigen aangrijpt. Spaarluidsprekers onthullen deze details en subtiliteiten die nieuwe vensters openen over de uitvoering en transformeren de manier waarop u verbinding maakt met muziek – ze brengen muziek levendig tot leven.

Het portfolio aan luidsprekers wordt opgebouwd in 3 verschillende series. De eerste serie is de A-Lijn waarin relatief bescheiden luidsprekers zich kenmerken door een groots geluid. Voor iemand die verder wil is de D-Lijn ontworpen. Deze lijn kenmerkt zich door zeer gedetailleerd geluidsbeeld in het gehele frequentie gebied.
Wie van het klassieke ontwerp van luidsprekers houdt is de Classic-Lijn. In deze lijn is duidelijk het BBC ontwerp terug te zien en met de nieuwe ontwikkelingen een prachtige luidspreker.