Advance Paris ooit begonnen als Advance Acoustic is een Frans bedrijf met een roemrijke geschiedenis qua apparatuur. Advance Acoustic is begonnen in 1995 met een filosofie. Het ontwikkelen van hifi apparatuur en luidsprekers met goede en betaalbare prijs-/kwaliteitsverhouding. Het merk is begonnen in 1995 met ontwikkelen van 5 luidsprekers (stereo). Deze hebben de eerste jaren veel succes gehad en zijn later uitgebreid met centerluidsprekers en subwoofers.

Advance Acoustic heeft in 2002 de tweede stap gezet in zijn bedrijfsvoering. Vanaf dat jaar heeft Advance zich toegespitst op het realiseren van apparatuur om de luidsprekers aan te sturen. De eerste producten werden met erg veel lof ontvangen op de IFA-show in Berlijn.

Tegenwoordig heeft Advance Paris de lijn compleet uitgebracht in zowel standaard maatvoering (43 cm breed), ook wel Classic Line genoemd, en mid-size (21,5cm breed), ook wel Smart Line genoemd. De hedendaagse lijnen bestaan onder andere uit geïntegreerde versterkers, voor- en eindversterkers, cd-spelers en netwerkspelers (met DAC’s).
De laatste ontwikkelingen binnen Advance hebben ervoor gezorgd dat er tegenwoordig ook all-in-one apparaten beschikbaar zijn (versterker, netwerkspeler, cd-speler en talloze aansluitingen) en nieuwe receivers in de vorm van een versterker met ingebouwde netwerkspeler.
De verschillende producten van Advance zijn bij ons in de winkel te bewonderen en tevens is het de mogelijkheid om hieronder alvast een groot deel van het assortiment van Advance te bekijken.