Pro-Ject Audio Systems, in de volksmond wel bekend onder de naam Project, werd in 1990 opgericht door Heinz Lichtenegger. Het oorspronkelijke doel was om eenvoudige draaitafels te fabriceren in een betaalbare prijsklasse. Hij wist dat vele muziekliefhebbers nog wilden genieten van hun kostbare grammofoonplaten/LP collectie.

In de bijna 30 jaar dat Project nu bestaat heeft het een groot aantal draaitafels op de markt gebracht die internationaal hoog werden geprezen. De laatste jaren zijn de draaitafels dan ook vaak gewaardeerd met bijvoorbeeld de Eisa Awards. Heinz Lichteneggers’s initiatief heeft er onder andere voor gezorgd dat de draaitafel weer terug in de belangstelling staan! Waar andere fabrikanten afscheid namen van de draaitafel was het voor Heinz juist de reden om er mee te beginnen. Deze andere manier van denken heeft Project gebracht tot waar ze nu zijn en zorgt ervoor dat vandaag de dag in de markt van draaitafels niet meer weg te denken zijn.

Project heeft naast het bouwen van draaitafels het assortiment in de jaren uitgebreid en heeft dit ook niet onverdienstelijk gedaan. De elektronica kant van het merk is net als de draaitafels van zeer betaalbaar tot een hoger prijssegment. Ook deze kant van het merk heeft de afgelopen jaren verschillende prijzen gewonnen.

De apparatuur (ook wel Box Design) is onderverdeeld in verschillende lijnen: de E lijn, C Lijn, S2 lijn, DS2 lijn, RS lijn en RS2 lijn. Beginnend in prijs met de E lijn tot de duurste lijn, RS2. Elke lijn heeft verschillende soorten elektronica waaronder vaak een draaitafel versterker, een digitaal naar analoog converter (DAC), cd-speler en hoofdtelefoonversterker.

De draaitafels van Pro-Ject worden bedacht in Oostenrijk en gefabriceerd in Tsjechië. De apparatuur wordt tevens in Oostenrijk bedacht en gefabriceerd in Slowakije. De reden van deze manier van werken is om de kosten zo laag mogelijk te houden. Op deze manier is het mogelijk om de klant een betaalbaar product te leveren met een hoge kwaliteit.

Benieuwd naar de producten van Pro-Ject? Bekijk dan de producten eens op onze website of kom eens langs in onze winkel.

2.399,002.699,00
Aanbieding!
1.199,00