Franco Serblin Ktêma – de schoonheid van muziek

“Sometimes we stand in awe, praising 
the beauty of the music…
…to recreate these particular moments 
is the goal of Ktêma.”

Franco Serblin

Franco Serblin ontwierp deze ultieme luidspreker alweer enige tijd geleden waarbij hij zich liet motiveren met de woorden “Ktêma eis aei”. En het is het onveranderlijke, de definitieve kwaliteit, waar Franco Serblin zich tijdens het ontwerp oprichtte. Tegelijkertijd koos hij binnen het concept van eenvoud, integriteit en elegantie voor een nieuw idee om muziek te reproduceren.

Dat nieuwe idee was het proscenium, dat we kennen uit theaters. Op het proscenium, het voortoneel, daar waar het centrum van de aandacht is, vinden we de hoge- en middentonenweergevers.

“Dit is het meest delicate en gevoelige deel, waar het oor de kleinste variaties waarneemt, waar de harmonische rijkdom en volledigheid het ware timbre van de instrumenten benadrukken, waarbij de audiofasering zorgvuldig moet worden overwogen en gerespecteerd.”

Franco Serblin Hans Audio proscenio Franco Serblin Ktêma - de schoonheid van muziek
Franco Serblin Proscenio

Het proscenium wordt ondersteund en aangevuld door de laagweergevers, zo afgesteld dat ze geen moment in de weg zitten, zich niet opdringen en afleiden.

“De lage frequentie is daarom geoptimaliseerd in een “wave guide” (volgens het pad dat is uitgestippeld door illustere auteurs zoals Allison, Klipsch, Snell, Berkovitz, et al.).”

Het is de ultieme samenwerking tussen de elementen die het object doet wegvallen en de muziek doet klinken met alle integriteit. Deze samenwerking tussen elementen van de Ktêma is het resultaat van een logisch en rationeel proces, dat jaren duurde maar inderdaad de definitieve kwaliteit opleverde waar Franco Serblin zich al die tijd op gericht had.

De schitterende Ktêma van luidsprekerlegende Franco Serblin is bij ons te beluisteren en te bewonderen. Maak graag een afspraak, telefonisch via 0229-765950 of via onderstaand contactformulier.

Meer informatie over de Franco Serblin Ktêma is ook te vinden op de website van de producent: https://www.francoserblin.it

Dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Informatie aanvragen

Boek een luisterafspraak

Luister comfortabel en ervaar de echte geluidskwaliteit van uw ideale opstelling in onze speciale demosuites.
Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op.