Moonriver Audio: nieuwe klassieke versterkers uit Zweden

Moonriver heeft in Nederland nog niet zoveel bekendheid, maar wordt al geroemd in andere landen. De 404 geïntegreerde versterker werd wereldwijd zeer enthousiast ontvangen. Naast de 404 maakt Moonriver nu ook de 404 Reference. Beide versterkers worden compleet ontworpen en gebouwd in Zweden.

Vintage en eigentijds

Moonriver Audio, geïnspireerd door het beroemde nummer, is een combinatie van vintage en eigentijds in audioweergave. Moonriver houdt van vinylplaten, analoge tapes, compact discs en digitale streams en beschikt over uitbreidbare modules voor al die formaten.

Met de 404 ontwikkelde Moonriver een versterker met muzikaliteit, kwaliteit en effectiviteit. Het hart van Model 404 is puur en minimaal, maar de interface is gebruikersgericht. Zowel aan de binnen- als de buitenkant is gekozen voor hoogkwalitatieve componenten in een ontwerp die de grens tussen transistor- en buizenversterkers doet vervagen. Het resultaat is een zeer muzikale versterker die heel diverse muziek betoverend goed doet klinken voor een heel aantrekkelijke prijs.

Moonriver Audio model 404 Front s Hans Audio Moonriver Audio: nieuwe klassieke versterkers uit Zweden
Moonriver 404

Oh, dream maker, you heart breaker 
Wherever you’re goin’, I’m goin’ your way…

Opbouw van de 404

De 404 is fraai opgebouwd met bijzondere aandacht voor de wijze waarop de versterker en de componenten gevoed worden. Zo bevat de versterker niet minder dan 5 afzonderlijke voedingen, die elk overbelastingsbeveiliging hebben. De eindversterker werkt specifiek op een dubbele monoconfiguratie en dat begint al met afzonderlijke wikkelingen op de ringkerntransformator.

De input-/signaalschakelaars worden geïmplementeerd via relais. De volumeregeling wordt gedaan door de legendarische blauwe ALPS-pot. Een softstartcircuit op basis van een 30A-relais zorgt ervoor dat zelfs de aan/uit knop decennialang nagenoeg zonder last of slijtage werkt.

Opvallend is de aanwezigheid van een Tape Loop. Die hoeft niet persé gebruikt te worden voor het monitoren van een opname via de versterker, maar kan ook dienen om bv. een apparaat voor room correctie aan te sluiten. Een mono-switch geeft de mogelijkheid om tweesporenversies van met name opnames tot in de jaren 60 te kunnen horen zoals vaak bedoeld was.

Modulaire opties

Voor MoonRiver Audio Model 404 zijn diverse modules beschikbaar als aanvulling op de vier analoge RCA ingangen en de tape loop. Men de module is het mogelijk om uw draaitafel aan te sluiten met MM- of MC-element. U heeft tevens de mogelijkheid om de versterker uit te breiden met een USB-module (AKM 4490 DAC). De USB module ondersteunt een maximale resolutie tot 384khz.

Hans Audio Moonriver 404 Reference Side Moonriver Audio: nieuwe klassieke versterkers uit Zweden
Moonriver 404

404 versus 404 Reference

Moonriver heeft voor de 404 Reference het voedingsgedeelte is maximaal verbeterd. De 404-standaard gebruikt een totale capaciteit van 57.000 uf. De 404 Reference tilt de capaciteit naar een spectaculaire 107.000uf, waarvan er 21.000 alleen voor de voorversterker zijn gereserveerd.

De grote toename van de capaciteit van de voeding betekent dat de Moonriver 404 Reference heel veel luidsprekers moeiteloos aan kan sturen. Daarnaast resulteert het in meer detail op lage geluidsniveaus, een meer dan uitstekende dynamiek, een diepere en meer gearticuleerde soundstage met een duidelijke ruimte tussen de instrumenten, meer controle in de lagere frequenties en een duidelijke autoriteit.

Dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Informatie aanvragen

Boek een luisterafspraak

Luister comfortabel en ervaar de echte geluidskwaliteit van uw ideale opstelling in onze speciale demosuites.
Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op.