Atoll SDA200 Signature

Nieuw in het assortiment: Atoll Électronique

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Atoll Électronique maakt al een paar decennia hoogwaardige hifi voor een aantrekkelijke prijs. Met de verschillende lijnen en een fraaie, rustige vormgeving spreekt de Franse audio-producteur een brede doelgroep aan.

Aan de rand van een typisch Frans dorpje in Normandië staat de werkplaats van Atoll Électronique, niet ver van de plek waar de oprichters van het bedrijf, de broers Stéphane en Emmanuel Dubreuil, geboren zijn. Atoll Électronique werd ruim 20 jaar geleden opgericht met het doel om voor een breed publiek audioproducten te maken met een uitzonderlijke muzikaliteit-prijsverhouding. In de werkplaats in Brecey worden, net als toen, de verschillende series van Atoll ontwikkeld, handmatig geproduceerd en getest.

Atoll Électronique Dac300
Atoll Électronique Dac300

Uitstekende muzikaliteit/prijsverhouding

De keuze die de broers Dubreuil hebben gemaakt om het maximale uit de producten te halen en een aantrekkelijke prijs te houden zit ‘m met name in de ontwikkeling. In de ontwerpfase wordt dus niet alleen gemeten maar ook gelijk geluisterd naar het ontwerp. Daarnaast worden er onderdelen vermeden die vervorming, ruis, systeemdynamiek en verlies aan transparatie introduceren. Zo is er geen toonregeling aan boord.

IN400se silver a Nieuw in het assortiment: Atoll Électronique
IN400se-silver-a

De Dubreuils weten dat er winst te behalen is in het optimaliseren van de voeding en daarom wordt hier in de Atoll-apparatuur extra aandacht aan besteed. Digitale en analoge circuits worden apart gevoed om wederzijdse negatieve beïnvloeding mogelijk te beperken.

 

Het diverse assortiment van Atoll Électronique

De producten van Atoll Électronique kunnen onderverdeeld worden in verschillende lijnen en klasses waarbij de Gamme 400 Atolls toplijn is. Er wordt een breed en divers assortiment aangeboden van versterkers (waaronder ook multichannel versterkers), netwerkspelers, cd-spelers en loopwerken, DACs, hoofdtelefoonversterkers en zelfs een compacte midi-set. Met optionele phono- en digitale modules kunnen verschillende versterkers en cd-spelers naar persoonlijke wens worden aangepast.

Voor de netwerkspeler en All-in-one heeft Atoll een eigen, prima functionerende en overzichtelijk app ontwikkeld. Deze app gratis verkrijgbaar in de Google en Apple app stores.

Volgens haar doelstelling “high-end producten voor een aantrekkelijke prijs” kiest kiest Atoll Électronique in alle lijnen voor hoogkwalitatieve onderdelen in het electronisch ontwerp maar ook voor de kast en de fabricage van alle audioproducten. En daarmee spreek Atoll een breed publiek van muziekliefhebbers aan.

Meer artikelen om te ontdekken

Tidal login error bij Cocktail Audio

Op dit moment blijkt er helaas een login probleem te zijn met Tidal. Alle Cocktail Audio apparaten geven aan dat de login gegevens niet herkend

Beste Luidsprekers 2021

Wat zijn de Beste Luidsprekers in 2021? Dat heeft te maken met meerdere factoren.Buiten de juiste combinatie, (je kunt niet zomaar elke luidspreker klakkeloos op

Zoeken op de Hans Audio website

Informatie aanvragen

Audio Aanbod

Boek een luisterafspraak

Luister comfortabel en ervaar de echte geluidskwaliteit van uw ideale opstelling in onze speciale demosuites.
Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op.

sluit je aan bij onze gemeenschap

Ontvang de coolste tips en het laatste nieuws

Word lid van onze community en ontvang de nieuwste productupdates en ontwikkelingen bij Hans Audio direct in je mailbox.