Nieuw in het assortiment: Atoll Électronique

Atoll Électronique maakt al een paar decennia hoogwaardige hifi voor een aantrekkelijke prijs. Met de verschillende lijnen en een fraaie, rustige vormgeving spreekt de Franse audio-producteur een brede doelgroep aan.

Aan de rand van een typisch Frans dorpje in Normandië staat de werkplaats van Atoll Électronique, niet ver van de plek waar de oprichters van het bedrijf, de broers Stéphane en Emmanuel Dubreuil, geboren zijn. Atoll Électronique werd ruim 20 jaar geleden opgericht met het doel om voor een breed publiek audioproducten te maken met een uitzonderlijke muzikaliteit-prijsverhouding. In de werkplaats in Brecey worden, net als toen, de verschillende series van Atoll ontwikkeld, handmatig geproduceerd en getest.

Atoll Électronique Dac300
Atoll Électronique Dac300

Uitstekende muzikaliteit/prijsverhouding

De keuze die de broers Dubreuil hebben gemaakt om het maximale uit de producten te halen en een aantrekkelijke prijs te houden zit ‘m met name in de ontwikkeling. In de ontwerpfase wordt dus niet alleen gemeten maar ook gelijk geluisterd naar het ontwerp. Daarnaast worden er onderdelen vermeden die vervorming, ruis, systeemdynamiek en verlies aan transparatie introduceren. Zo is er geen toonregeling aan boord.

IN400se silver a Nieuw in het assortiment: Atoll Électronique
IN400se-silver-a

De Dubreuils weten dat er winst te behalen is in het optimaliseren van de voeding en daarom wordt hier in de Atoll-apparatuur extra aandacht aan besteed. Digitale en analoge circuits worden apart gevoed om wederzijdse negatieve beïnvloeding mogelijk te beperken.

 

Het diverse assortiment van Atoll Électronique

De producten van Atoll Électronique kunnen onderverdeeld worden in verschillende lijnen en klasses waarbij de Gamme 400 Atolls toplijn is. Er wordt een breed en divers assortiment aangeboden van versterkers (waaronder ook multichannel versterkers), netwerkspelers, cd-spelers en loopwerken, DACs, hoofdtelefoonversterkers en zelfs een compacte midi-set. Met optionele phono- en digitale modules kunnen verschillende versterkers en cd-spelers naar persoonlijke wens worden aangepast.

Voor de netwerkspeler en All-in-one heeft Atoll een eigen, prima functionerende en overzichtelijk app ontwikkeld. Deze app gratis verkrijgbaar in de Google en Apple app stores.

Volgens haar doelstelling “high-end producten voor een aantrekkelijke prijs” kiest kiest Atoll Électronique in alle lijnen voor hoogkwalitatieve onderdelen in het electronisch ontwerp maar ook voor de kast en de fabricage van alle audioproducten. En daarmee spreek Atoll een breed publiek van muziekliefhebbers aan.

Dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Informatie aanvragen

Boek een luisterafspraak

Luister comfortabel en ervaar de echte geluidskwaliteit van uw ideale opstelling in onze speciale demosuites.
Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op.